Antena Meniu Search
x

Foto Povestea pescarului devenit erou după ce a salvat o tânără de la înec, în SUA. A înotat 20 de metri fără vestă de salvare împotriva curenţilor

Un pescar din Oregon, SUA a salvat o fată care a căzut de pe un jet ski și a căzut în râul Columbia din înec, folosind o frânghie. Acum, oamenii cer ca guvernul local să-l recunoască oficial ca erou.

de Aura Trif

la 18.07.2023, 10:36

Povestea pescarului devenit erou după ce a salvat o tânără de la înec, în SUA. A înotat 20 de metri fără vestă de salvare împotriva curenţiilor
Povestea pescarului devenit erou după ce a salvat o tânără de la înec, în SUA. A înotat 20 de metri fără vestă de salvare împotriva curenţiilor - KPTV

Scena dramatică s-a desfășurat miercuri în largul insulei Hayden, când Mynor Recinos se afla pe marginea râului, pescuind și a zărit două fete în veste de salvare care au căzut de pe jet ski-ul în fața unui val mare, relatează The Guardian.

Ambele fete se luptau cu apa râului şi cu curenții periculos de puternici, deoarece jet ski-ul lor se îndepărtase. Oamenii de pe o barcă cu ponton s-au apropiat curând pentru a o ajuta pe una dintre ele. Cealaltă fată avea vesta de salvare strânsă în jurul gâtului și aproape deasupra capului, iar valurile constante o băgau sub apă.

S-a legat cu o funie şi a înotat aproape 20 de metri

Mynor a spus că s-a concentrat asupra fetei care nu a atras atenția pontonului şi a spus cuiva din apropiere să sune personalul de intervenție. Între timp, și-a legat o frânghie în jurul taliei, a alergat dea-lungul râului în căutarea unui loc în care să se apropie și s-a aruncat în apă.

Pe acelaşi subiect

Curajosul pescar a înotat aproximativ 20 de metri până la ea fără vestă de salvare, a ridicat fata cu dificultate deasupra suprafeței apei și a ajutat-o să se întoarcă la țărm în siguranță.

„I-am spus doar să nu se panicheze”, a spus bărbatul, care a adăugat că a fost un înotător bun încă din copilărie. „Tot ce a spus ea a fost să nu o părăsesc.”

Gestul eroic al bărbatului, viral pe reţelele sociale

Un martor al incidentului a spus că a crezut ferm că fata pe care a salvat-o Recinos ar fi murit fără intervenția lui. „Dumnezeu să-i binecuvânteze sufletul”, a spus acesta, care și-a luat propria vestă de salvare pentru a se alătura efortului de salvare, dar s-a oprit când a văzut că Mynor avea totul sub control. „Este un erou.”

Mai mulți oameni pe reţelele sociale au citit povestea bărbatului şi au cerut ca el să primească un premiu de către oficialii din zonă, unul spunând că și familiile fetelor ar putea face același lucru. „Este un erou și... un înger”, a adăugat un utilizator. Un altul a scris: „Mă bucur că a fost la locul potrivit la momentul potrivit”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Povestea pescarului devenit erou după ce a salvat o tânără de la înec, în SUA. A înotat 20 de metri fără vestă de salvare împotriva curenţilor