Antena Meniu Search
x

Român reţinut în Italia, după ce a încercat să vândă 16 tablouri furate

Un român de 39 de ani a fost reţinut în Italia, după ce a fost prins încercând să fure 16 tablouri furate.

de Redactia Observator

la 29.08.2021, 11:41

Român reţinut în Italia, după ce a încercat să vândă 16 tablouri furate
Român reţinut în Italia, după ce a încercat să vândă 16 tablouri furate - Il Resto del Carlino
  • Românul reţinut în Italia are 39 de ani.

Incidentul s-a petrecut în localitatea San Giovanni in Marignano, oraş cu aproximativ 9.000 de locuitori din provincia Rimini. Conform Il Resto del Carlino, românul tocmai ajunsese în oraş, a coborât dintr-un autocar provenit din România, s-a aşezat la o masă dintr-o cafenea şi a început să expună tablourile.

Acţiunea a atras atenţia unui echipaj de carabinieri care a început să-l ia la întrebări pe român. Nu mică le-a fost mirarea carabinierilor când şi-au dat seama că cele 16 tablouri fac parte dintr-un lot de tablouri furate din vila unui italian stabilit în acelaşi oraş, San Giovanni in Marignano.

Românul, pus sub acuzare pentru tăinuire

Carabinierii l-au imobilizat pe român şi l-au dus la secţie, iar tablourile au fost confiscate. Audiat, românul, identificat drept Gabriel Tamaş, le-a spus anchetatorilor că nu ştia că tablourile sunt furate şi că le-ar fi primit de la un prieten din România care i-ar fi spus că le-ar putea vinde la un preţ mai bun în Italia, bazându-se pe faptul că Gabriel Tamaş vorbeşte bine limba italiană.

Chiar şi aşa, românul de 39 de ani a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunii de tăinuire şi a ajuns după gratii. Interesant este că tablourile ar fi fost furate în luna mai, însă proprietarul ar fi observat dispariţia lor abia la începutul lunii august, într-un moment în care se presupune că acestea erau deja în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Român reţinut în Italia, după ce a încercat să vândă 16 tablouri furate