Meniu
Search
x

S-a întors viu la azil, după ce l-au ''incinerat'' sub o identitate greşită. Cum au ajuns 2 pacienţi să fie confundaţi într-un spital din Slovenia

Doi pacienţi au fost confundaţi în Slovenia, iar unul dintre ei a fost incinerat sub o identitate greşită, un incident descris joi de către autorităţile slovene ca fiind "total inacceptabil", relatează AFP. 

De Redactia Observator la 16.09.2022, 09:52

"Cineva şi-a incinerat tatăl ieri pentru a afla a doua zi că era în viaţă, în timp ce o altă familie şi-a dat seama că părintele lor era de fapt mort", a declarat ministrul Sănătăţii, Danijel Besic Loredan, în timpul unei conferinţe de presă. Cei doi bărbaţi în scaun cu rotile aveau aceeaşi vârstă, proveneau din acelaşi cămin de bătrâni şi fuseseră transportaţi la spitalul din Celje (nord-est) din motive de sănătate în aceeaşi ambulanţă.

Spitalul a anunţat altă familie, după o greşeală de identitate

Două zile mai târziu, unul dintre ei a murit şi o altă familie a fost anunţată din greşeală. După controlul medico-legal obligatoriu, familia a aranjat incinerarea trupului bărbatului şi funeralii.

Eroarea a fost descoperită când celălalt bărbat s-a întors la căminul de bătrâni după recuperare. Personalul căminului şi-a dat seama că bărbatul purta o etichetă de identitate greşită la încheietura mâinii.

"În epoca digitalizării din secolul XXI, acest lucru este complet inacceptabil", a reacţionat ministrul, evident şocat, în faţa jurnaliştilor, adăugând că eroarea nu ar fi trebuit să se întâmple, chiar dacă unul dintre pacienţi suferea de demenţă avansată. Oferta sa de demisie a fost respinsă de premier şi a fost anunţată deschiderea unei anchete. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » S-a întors viu la azil, după ce l-au ''incinerat'' sub o identitate greşită. Cum au ajuns 2 pacienţi să fie confundaţi într-un spital din Slovenia

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman