Antena Meniu Search
x

Şapte asasini au luat cu asalt un spital pentru a ucide un tânăr rival. Poliţia din Ecuador a intervenit cu trupele speciale

Poliția din Ecuador a arestat șapte bărbați înarmați care au luat cu asalt un spital în încercarea de a ucide un adolescent care era internat acolo.

de Redactia Observator

la 28.11.2022, 14:54

Poliţia din Ecuador a intervenit cu trupele speciale
Şapte asasini au luat cu asalt un spital pentru a ucide un tânăr rival - POLICÍA ECUADOR

Membrii bandei au luat ostatici asistente și au schimbat focuri de armă cu poliția înainte de a fi reținuți. Toți ostaticii au fost eliberați și nimeni nu a fost rănit, au spus oficialii. Ținta atacului era un adolescent în vârstă de 17 ani, cunoscută sub numele de „Față murdară”, care este considerat a fi un membru al unei bande rivale. Se afla la terapie intensivă și se recupera după ce a fost împușcat, potrivit BBC.

Bărbații înarmați au ținut ostatici mai mulți membri ai personalului

Bărbații înarmați au ținut ostatici cinci membri ai personalului timp de mai bine de o oră, a declarat un angajat pentru ziarul local El Diario. Alți angajați ai spitalului din orașul Chone, în vestul Ecuadorului, au spus că s-au închis în saloane în timp ce bărbații înarmați au spart ușile în căutarea adolescentului. 

Se pare că nu cunoșteau spitalul și de aceea acești delincvenți rătăceau prin tot spitalul. Mulțumesc lui Dumnezeu și poliției, suntem că suntem încă aici să spunem povestea”, a declarat Homero Andrade, care reprezintă angajații spitalului, pentru El Diario. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Președintele Ecuadorului, Guillermo Lasso, a mulțumit și poliției, spunând că intervenția lor a salvat viețile oamenilor aflați în spital. Președintele a împărtășit imagini pe Twitter care arată ofițeri înarmați gata să intre în clădire, înainte de arestările făcute.  Violența bandelor în Ecuador a crescut brusc în ultimii ani, prin tactici îngrozitoare, cum ar fi decapitările.

Analiștii cred că această creștere a violenței e cauzată parțial de cartelurile mexicane care se extind în Ecuador, unde recrutează bande locale pentru a putea comercializa cocaină. Președintele Guillermo Lasso a declarat de mai multe ori starea de urgență de la preluarea mandatului, anul trecut, în încercarea de a limita creșterea bruscă a violenței. La începutul lunii noiembrie, el a spus că atacurile din ce în ce mai puternice ale mafioților sunt o declarație de război.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Şapte asasini au luat cu asalt un spital pentru a ucide un tânăr rival. Poliţia din Ecuador a intervenit cu trupele speciale