Antena Meniu Search
x

Secretele murdare în sutană: Călugăr acuzat că a violat un adolescent timp de mai mulţi ani. Alţi tineri deveniţi adulţi au depus plângeri împotriva monahului francez

Trebuia să fie un model de virtute, dar în realitate un călugăr ascundea un secret murdar. Monahul, instalat fără acordul Bisericii Catolice într-o fostă mănăstire din Hautes-Pyrénées, Franţa, a fost plasat miercuri în arest preventiv. Împotriva lui au fost depuse șapte plângeri.

de Monica Palade

la 13.07.2023, 09:31

Secretele murdare în sutană: Călugăr acuzat că a violat un adolescent timp de mai mulţi ani. Alţi tineri deveniţi adulţi au depus plângeri împotriva monahului francez - Shutterstock

Bărbatul, care fusese expulzat din Biserica Catolică în decembrie 2022, a fost inculpat miercuri pentru viol asupra unui minor, a anunțat procurorul din Tarbes, Bérengère Prud'homme, apoi plasat în arest preventiv. Fostul stareț Jean-Claude Mercier este suspectat că a violat un minor, atunci în vârstă de 17 ani, din 1997 până în 2000, când acesta a devenit major, scrie Le Parisien.

Șapte plângeri și fapte prescrise

Bérengère Prud'homme a declarat că au fost în total șapte plângeri împotriva lui făcute de bărbați care spun că au fost violați și agresați sexual de el. Pe atunci erau tineri, minori. Procuratura adaugă că, pentru majoritatea faptelor sunt „foarte vechi și, prin urmare, prescrise”.

Mai multe persoane îl acuză pe părintele Mercier că a abuzat zeci de ani de băieți din comunitatea Traveler, profitând de vulnerabilitatea lor și de tabuul care înconjoară relațiile homosexuale în cadrul acestei comunități.

Călugărul, instalat fără acordul Bisericii Catolice din Tarasteix, într-o fostă mănăstire din Hautes-Pyrénées, a fost plasat miercuri în arest preventiv. În aprilie 2021, Ciase, comisia responsabilă de investigarea infracțiunilor împotriva copiilor în Biserica Franței, a întocmit un raport către Parchetul din Tarbes despre acest bărbat și l-a avertizat pe episcop.

Exclus din orice funcție clericală de către Papa Francisc, Jean-Claude Mercier a susținut, tot în decembrie 2022, că a părăsit singur Biserica în martie 2021, spunând că este „victimă a calomniei” și a „hărțuirii online”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » Secretele murdare în sutană: Călugăr acuzat că a violat un adolescent timp de mai mulţi ani. Alţi tineri deveniţi adulţi au depus plângeri împotriva monahului francez