Antena Meniu Search
x

Foto Șobolani "uriași", filmați în timp ce se plimbă nestingheriți pe o plajă din Țara Galilor

Mai mulți șobolani "uriași" au fost surprinși în timp ce umblă nestingheriți pe o plajă din Țara Galilor. Primarul spune că factorii principali care ar atrage rozătoarele pe plajă sunt gunoiul aruncat necorespunzător și turiștii care aruncă mâncare pentru animale.

de Redactia Observator

la 07.03.2023, 15:54

Şobolan prins de echipa de deratizare
Şobolan prins de echipa de deratizare - Shutterstock

Orașul Tenby este una dintre cele mai populare destinații turistice din Țara Galilor, cu zeci de mii de oameni care se adună în fiecare an pentru a se bucura de plajele sale și de coasta pitorească. Totuși, cei care au admirat priveliștea de la Castle Beach în ultimele două săptămâni ar fi putut rămâne șocați, în orice moment al zilei. Asta pentru că ar fi putut să se întâlnească în orice clipă cu șobolanii imenși care se plimbă liberi pe plajă, potrivit The Guardian.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un videoclip postat pe rețelele de socializare săptămâna trecută a surprins rozătoarele „uriașe” făcând tuneluri în pământ, stârnind teama că aceste gropi ar putea face stânca instabilă. Roger Miles, un navigator, a declarat că a văzut „șobolani mari ca pisicile” și a susținut că există părți din stâncă care au fost erodate din cauza lor.

Ce ar atrage rozătoarele să umble pe plajă

Pe acelaşi subiect

Consiliul Pembrokeshire i-a îndemnat pe localnici și vizitatori să nu mai hrănească păsările și să arunce mâncare, pentru că acesta ar putea fi unul din factorii care îi atrag. 

Problemele sunt similare în multe orașe de pe litoral. Acest lucru se datorează unei combinații de oameni care hrănesc păsările, cu rozătoare care se năpustesc asupra hranei lăsate pe jos, turiștii care aruncă gunoi și oamenii care stau în casele de vacanță de pe plajă și care nu au grijă să arunce gunoiul. Pescărușii sunt, de asemenea, cunoscuți pentru că fură din sacii de gunoi cu mâncare înăuntru, care pot atrage și șobolanii.

Există oameni care hrănesc păsările, care hrănesc șobolanii. Ei cred că sunt amabili, dar nu ajută deloc. De asemenea, oamenii nu sunt responsabili și nu aruncă gunoiul la locul potrivit, așa că pun deșeurile alimentare în gunoiul lor general, iar șobolanii le găsesc”, a declarat primarul orașului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Șobolani "uriași", filmați în timp ce se plimbă nestingheriți pe o plajă din Țara Galilor