Antena Meniu Search
x

Foto Şofer de autobuz din Italia, erou pentru o pasageră româncă. Incidentul banal care a adus-o la un pas de moarte

Fiecare zi aduce provocări pe care, de multe ori, le putem depăşi cu sprijinul celor din jur. Gesturile eroice stau în puterea oricui e bine intenţionat, are curajul să intervină şi, cel mai important, este omul potrivit la locul potrivit. Pentru o româncă din Italia, un astfel de erou a devenit Rocco Conselmo, şofer de autobuz, care nu a ezitat să-i sară în ajutor atunci când s-a înecat cu o caramelă. 

de Redactia Observator

la 19.10.2022, 16:00

Femeia de origine română, aflată în Italia, mânca bomboana în timp ce călătorea cu autobuzul condus de Rocco Conselmo pe ruta Vittoria - Catania. Dintr-o dată, a simţit că ceva nu este în regulă: se înecase cu caramela şi începea deja să se sufoce. Deşi pare un incident banal, urmările puteau fi grave, fără a menţiona panica prin care trecea pasagera în clipele respective. Norocul ei a fost că şoferul nu s-a lăsat cuprins de teamă şi, fără ezitare, i-a salvat viaţa.

Şoferul de autobuz, erou pentru românca din Italia

"Eram la muncă şi, în vreme ce ne aflam încă la terminalul din Catania, am observat că o doamnă scotea sunete ciudate şi se ţinea de gât. Era o româncă de vârstă mijlocie. Femeia se prăbuşise pe scaun şi mă privea îngrozită, dar n-aş fi zis că se întâmplă ceva cu adevărat grav. Mă gândeam că e o simplă stare de rău, dar în realitate ea nu mai putea respira", povesteşte Rocco Conselmo, potrivit Giornale Nissen

"Am întrebat-o ce s-a întâmplat şi mi-a răspuns într-un mod ciudat. Dar m-a făcut totuşi să înţeleg că era vorba de o bomboană. Atunci am pus totul cap la cap şi mi-am dat seama că se sufoca. Am început imediat manevra Heimlich. După câteva încercări, mulţumesc lui Dumnezeu, doamna a reuşit să respire adânc şi să expectoreze caramela ca prin minune. Nu am cuvinte să descriu emoţia trăită când am văzut-o vorbind, mulţumindu-mi cu ochii în lacrimi!", adaugă şoferul-erou de autobuz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Mapamond » Şofer de autobuz din Italia, erou pentru o pasageră româncă. Incidentul banal care a adus-o la un pas de moarte