Antena Meniu Search
x

Video Șoferul care a ucis-o pe Diana Zaharie în Italia, abandonând-o apoi pe marginea drumului, trimis în arest. Fusese prins după 3 săptămâni și eliberat după 2 zile

Șoferul care a ucis-o pe Diana Zaharie, o româncă de 22 de ani, iar apoi a abandonat-o pe marginea unui drum din Cassino, în Italia, se întoarce în arest la dimicliu, după ce Curtea de Casație a admis recursul procurorilor. Individul a fost prins și arestat după aproape 3 săptămâni de la tragedie, la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut, însă, după doar două zile, i-a fost anulată ordonanța de reținere, fiind lăsat liber.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 05.04.2023, 11:18

L. S., bărbatul de 44 de ani din Sant’Elia Fiumerapido (Frosinone) care a ucis-o pe Diana Maria Zaharie pe 12 septembrie 2022, de-a lungul autostrăzii Cassino - Sora, abandonând-o apoi pe tânără pe marginea șoselei, a fost arestat și eliberat după doar două zile, după ce judecătorul de instrucție al Tribunalului din Cassino, Alessandra Casinelli, a anulat ordonanța de reținere. 

Polițiștii au dat de urma șoferului fugar vineri, 30 septembrie  2022, iar sâmbătă seară, după ce și-a recunoscut fapta, era deja în arest. 

Potrivit publicației Abruzzo Live, carabinierii de la Compania Cassino și de la stația Sant'Elia Fiumerapido au reușit să-l identifice după aproape trei săptămâni de investigații, grație unor elemente din caroseria mașinii, care au rămas la locul accidentului, dar și a camerelor de supraveghere amplasate de-a lungul șoselei. Mașina, care prezenta încă urme clare ale impactului, a fost confiscată și pusă la dispoziția Parchetului din Cassino. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bărbatul de 44 de ani le-a spus polițiștilor că nu a putut evita impactul cu tânăra și a fugit panicat. Nu a explicat de ce nu s-a predat în orele și zilele următoare. Magistratul Emanuele De Franco a stabilit ca acesta să rămână în arest la domiciliu, sub acuzația de crimă rutieră. După doar zile, însă, judecătorul de instrucție a anulat arestarea și i-a redat șoferului fugar libertatea. Hotărârea magistratului a venit după o întrunire de consiliu și o cerere de eliberare din partea avocatului inculpatului, Emilio Roncone.

Luni seară, Curtea de Casație a admis recursul parchetului din Cassino, astfel că bărbatul care la 12 septembrie a lovit-o mortal cu mașina pe Diana Maria Zaharie și a fugit de la locul accidentului a ajuns din nou în arest la domiciliu, potrivit Il Messaggero.

Bărbatul este asistat de avocații Emilio Roncone și Antonio Ceccani, care au anunțat că vor solicita imediat atenuarea măsurii asigurătorii, pentru a-i permite să meargă la muncă.

Cum a fost prins șoferul care a ucis-o pe Diana Zaharie

Reamintim că Diana Zaharie a fost găsită fără viață pe 12 septembrie, la primele ore ale dimineții, pe o șosea din regiunea Lazio, Italia. Fata a murit la doar 22 de ani, lovită de o mașină și abandonată pe marginea drumului. 

Șoferul care a spulberat-o pe fată nu a oprit și nu a cerut ajutor. Dimpotrivă, a apăsat pedala de accelerație și a fugit de la locul accidentului. Însă, imaginile de pe camere, dar și faptul că pe asfalt, lângă trupul neînsuflețit al tinerei, polițiștii au găsit și fragmente din bara de protecție a mașinii au restrâns cercul suspecților, ducând, într-un final la identificarea fugarului. 

Diana Zaharie era înscrisă la un institut de artă și ar fi ajuns în Italia în primele zile ale lunii septembrie 2022. O lună mai târziu, în octombrie, tânăra româncă născută ar fi împlinit 23 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Șoferul care a ucis-o pe Diana Zaharie în Italia, abandonând-o apoi pe marginea drumului, trimis în arest. Fusese prins după 3 săptămâni și eliberat după 2 zile