Antena Meniu Search
x

Video Șoferul fugar care a ucis-o pe Diana Zaharie în Italia, abandonând-o apoi pe marginea drumului, prins după 3 săptămâni și eliberat după 2 zile

Decizie controversată a judecătorului de instrucție în cazul șoferului care a ucis-o pe Diana Zaharie, o româncă de 22 de ani, iar apoi a abandonat-o pe marginea unui drum din Cassino, în Italia. Vineri, după aproape 3 săptămâni de căutări, individul a fost identificat, și-a recunoscut fapta și a fost arestat. Luni dimineață, însă, magistratul a anulat ordonanța de reținere și a redat bărbatului de 44 de ani libertatea.

De Veronica Micu la 04.10.2022, 11:07

L. S., bărbatul de 44 de ani din Sant’Elia Fiumerapido (Frosinone) care a ucis-o pe Diana Maria Zaharie pe 12 septembrie, de-a lungul autostrăzii Cassino - Sora, abandonând-o apoi pe tânără pe marginea șoselei, a fost eliberat după ce judecătorul de instrucție al Tribunalului din Cassino, Alessandra Casinelli, a anulat ordonanța de reținere, relatează frosinonetoday.it

Polițiștii au dat de urma șoferului fugar vineri, 30 septembrie, iar sâmbătă seară, după ce și-a recunoscut fapta, era deja în arest. 

Șoferul, acuzat de crimă rutieră, le-a spus polițiștilor că s-a panicat după accident și a fugit

Potrivit publicației Abruzzo Live, carabinierii de la Compania Cassino și de la stația Sant'Elia Fiumerapido au reușit să-l identifice după aproape trei săptămâni de investigații, grație unor elemente din caroseria mașinii, care au rămas la locul accidentului, dar și a camerelor de supraveghere amplasate de-a lungul șoselei. Mașina, care prezenta încă urme clare ale impactului, a fost confiscată și pusă la dispoziția Parchetului din Cassino. 

Pe acelaşi subiect

Bărbatul de 44 de ani le-a spus polițiștilor că nu a putut evita impactul cu tânăra și a fugit panicat. Nu a explicat de ce nu s-a predat în orele și zilele următoare. Magistratul Emanuele De Franco a stabilit ca acesta să rămână în arest la domiciliu, sub acuzația de crimă rutieră. 

Ieri dimineață, însă, decizia neașteptată a judecătorului de instrucție a anulat arestarea și i-a redat șoferului fugar libertatea, scrie TG24.info. Hotărârea judecătoarei Alessandra Casinelli a venit după o întrunire de consiliu și o cerere de eliberare din partea avocatului inculpatului, Emilio Roncone.

Diana Zaharie ar fi împlinit 23 de ani în octombrie

Reamintim că Diana Zaharie a fost găsită fără viață pe 12 septembrie, la primele ore ale dimineții, pe o șosea din regiunea Lazio, Italia. Fata a murit la doar 22 de ani, lovită de o mașină și abandonată pe marginea drumului. 

Șoferul care a spulberat-o pe fată nu a oprit și nu a cerut ajutor. Dimpotrivă, a apăsat pedala de accelerație și a fugit de la locul accidentului. Însă, imaginile de pe camere, dar și faptul că pe asfalt, lângă trupul neînsuflețit al tinerei, polițiștii au găsit și fragmente din bara de protecție a mașinii au restrâns cercul suspecților, ducând, într-un final la identificarea fugarului. 

Diana Zaharie era înscrisă la un institut de artă și ar fi ajuns în Italia în primele zile ale lunii septembrie, potrivit Ciociaria Oggi

Luna aceasta, tânăra româncă născută în Carei ar fi împlinit 23 de ani.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Șoferul fugar care a ucis-o pe Diana Zaharie în Italia, abandonând-o apoi pe marginea drumului, prins după 3 săptămâni și eliberat după 2 zile