Antena Meniu Search
x

Galerie foto Surpriza unui cuplu din UK care a plătit peste 19.000 de euro pentru vacanţa visurilor lor, în Franţa. Descoperirea şocantă le-a dat concediul peste cap

Dave şi Victoria şi-au planificat vacanţa visurilor într-o vila luxoasă din Franţa pe o platforma cunoscută de rezervări. Mare le-a fost supriza când au ajuns la locaţia indicată şi n-au găsit decât un teren plin de vegetaţie, în locul cazării pentru care au plătit peste 19.000 de euro.

de Redactia Observator

la 24.06.2023, 19:45

Surpriza unui cuplu din UK care a plătit peste 19.000 pentru vacanţa visurilor lor, în Franţa. Descoperirea şocantă le-a dat concediul peste cap
Surpriza unui cuplu din UK care a plătit peste 19.000 pentru vacanţa visurilor lor, în Franţa. Descoperirea şocantă le-a dat concediul peste cap - Shutterstock

Uitându-se la terenul prăfuit și plin de vegetație de pe marginea unui drum de pământ, Dave Parr a simţit o senzație de rău în stomac. Călătorise cu familia și prietenii săi în acest loc îndepărtat din sudul Franței pentru a se caza într-o vilă luxoasă de peste 19.000 de euro. în august anul trecut. Însă, când au sosit, vila nu exista.

Dave, în vârstă de 42 de ani, care locuiește în Londra, dar este originar din Wigan, a fost încrezător că sejurul rezervat în Nisa era legitim, după ce l-a rezervat prin intermediul unui site popular de călătorii. Şi-au dat repede seama însă că fuseseră înșelați, iar el, prietena lui însărcinată, fiica lui de trei ani, Lyla, și prietenul lor Keith și familia lui nu au mai avut unde să stea. 

Cazarea luxoasă nici măcar nu exista

Dave a declarat pentru The Sun că au găsit în cele din urmă o cazare alternativă, care se afla la două ore de mers cu mașina, dar au fost nevoiți să cheltuie mulţi bani în urma păţaniei. În mod șocant, vila falsă încă apărea pe site-ul respectiv, până când The Sun i-a alertat săptămâna aceasta.

Pe acelaşi subiect

Dave a spus că era o zi extrem de caldă când au sosit după un drum de două zile cu mașina și, când și-au dat seama că adresa nu există, panica s-a instalat rapid.

"Iubita mea a fost probabil cea mai emoționată în privința asta, având în vedere faptul că era însărcinată în șapte luni și a fost nevoită să stea în acea căldură", își amintește el.

"Eram şi cu copilul nostru de trei ani și habar n-aveam ce se întâmplă. Nu prea am avut noroc, după cum vă puteți imagina. Dar încă speram că vom putea obține o soluție odată ce reprezentanţii site-ului au aflat despre problemă. I-am sunat și ne-au spus că vor lua legătura cu proprietarul pentru a ne lăsa să intrăm în proprietate, dar după câteva ore, site-ul nu a sunat înapoi. Eram în mijlocul pustietăţii. Prietenul nostru are un fiu cu autism şi nici asta nu a fost în regulă", a povestit Dave.

Situația lor sumbră s-a agravat și mai mult, când au aflat că toate hotelurile din apropiere pe care le-au verificat erau deja rezervate. "Ne-am chinuit cu adevărat să găsim un hotel care să aibă disponibilitate pentru acea noapte", spune Dave. "Nici nu era vorba de bani, mai ales când stai pe marginea drumului. Era mai degrabă vorba despre unde urma să stăm peste noapte". 

"Reprezentanţii site-ului ne-au contactat să ne spună că au găsit ceva, dar ar trebui să plătim 8.000 de euro în plus. Ne-au oferit 25 de euro drept scuze", a spus Dave.

În cele din urmă, au găsit un hotel pentru câteva nopți, la aproape două ore distanță, și câteva zile mai târziu grupul s-a mutat într-o vilă asemănătoare pentru o săptămână. "A trebuit să cerem o favoare unor prieteni care ne-au găsit acea vilă, deși era la kilometri distanță de locul în care ne-am dorit să fim" , a explicat Dave.

Cum era descrisă vila

Grupul așteapta cu nerăbdare să se bucure de piscina interioară și exterioară a vilei anunțate, barul imens și de terasă, dar Dave crede acum că au existat semne care indicau că a fost o escrocherie. „Am plătit aproape aceeași sumă pe care am fi plătit-o ​​să mergem în Caraibe, ceea ce a fost exclus din cauza sarcinii prietenei mele. Consider că 19.000 de euro sunt o mulțime de bani de cheltuit”, spune el.

„Imaginile seamănă puțin cu efectele speciale uitându-mă înapoi. Eram ocupat cu munca, așa că m-am uitat la imagini și m-am gândit: „Da, hai să-l rezervăm, arată genial, am o vacanță rezervată cu familia și vom avea o săptămână liberă. Privind acum în urmă, poate că ar fi trebuit să fie niște semnale de alarmă", a spus el.

„Nu a avut nicio recenzie, dar presupunem că retervăm prin Booking.com, va fi totul bine. Poate că am fost naivi. Ar fi trebuit să intru online, să mă uit la adresa și să mă uit pe Google Earth, dar ne-am bazat pe site-ul de rezervare. Data viitoare, asta mă voi asigura că fac. Dar nu va mai fi prin ei", a adăugat.

Villa Quatre Chemins, cu 7 dormitoare și 8 băi, „administrată de o gazdă privată”, era încă postată pe site de joi dimineață, când The Sun a încercat să o rezerve. Descrierea sa se lăuda cu facilitățile de spa și wellness, inclusiv o saună, o cadă cu hidromasaj și un hamam. Încă nu avea recenzii, iar pentru a rezerva pentru același timp Dave a călătorit acolo anul trecut, pentru șase adulți și trei copii, avea un preț de 19.772 de euro.

„Dacă aș fi avut banii și timp, aș fi urmat în instanţă în orice mod posibil. Așa am fost de frustrat, și încă sunt. Dacă site-ul ar fi spus: „Ascultă, ne pare rău. Nu ne-am făcut diligența și iată un loc în care poți sta pentru o săptămână”, aș fi putut trece peste asta. Gestionarea lor a incidentului a fost șocantă. Ei nu au fost, și încă nu sunt, dispuși să-și asume nicio responsabilitate. Și nu am avut voie să scriem o recenzie despre loc, deoarece regulile lor spun că trebuie să stai acolo pentru a scrie una", a mărturisit Dave.

Site-ul a eliminat cazarea de pe listă

Bărbatul îndeamnă pe oricine care își rezervă o vacanță să folosească un card de credit, deoarece a fost rambursat de American Express în timp ce aștepta banii înapoi de la platforma de rezervare.

Compania a spus că vila a fost acum eliminată de pe site, la 10 luni după încercarea lui Dave. Într-o declarație, un purtător de cuvânt a spus: „Ne pare rău pentru experiența pe care a avut-o acest client, cu siguranță nu este ceea ce ne dorim pentru cine care își propune să se bucure de o vacanță. Facilităm milioane de sejururi în fiecare săptămână și avem măsuri solide de siguranță și securitate. Probleme ca aceasta sunt, din fericire, excepțional de rare. În timp ce investigăm pretențiile în acest caz, am închis vila în cauză de pe site-ul nostru".

Dave este unul dintr-un număr tot mai mare de britanici care cad în fiecare an victime ale înșelătoriilor de sărbători. Din 2021 până în 2022, Action Fraud a primit rapoarte cu peste 2.244 de cazuri de înșelătorie legate de călătorii, iar cifrele continuă să crească. Victimele ajung să piardă în medie 1.868 de lire sterline, potrivit raportului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Surpriza unui cuplu din UK care a plătit peste 19.000 de euro pentru vacanţa visurilor lor, în Franţa. Descoperirea şocantă le-a dat concediul peste cap