Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tânăr de 29 de ani, bătut cu bestialitate de poliţiştii din SUA. Tire a murit pe patul de spital, după ce a ajuns în stare critică

Un bărbat de 29 de ani a murit după ce a fost oprit de poliția din Tennessee și a fost bătut cu brutalitate ca o „pinata”, au spus avocații familiei sale.

de Redactia Observator

la 24.01.2023 , 09:21

Tânăr de 29 de ani, bătut cu bestialitate de poliţiştii din SUA. Tire a murit pe patul de spital, după ce a ajuns în stare critică Tânăr de 29 de ani, bătut cu bestialitate de poliţiştii din SUA. Tire a murit pe patul de spital, după ce a ajuns în stare critică - Profimedia

Tire Nicholas a murit din cauza unor răni care nu au fost specificate, pe 10 ianuarie, la trei zile după ce a fost oprit de poliția din Memphis pentru că nu conducea regulamentar. Familia lui Tire au văzut mai multe filmări din momentul în care tânărul a fost oprit de poliție și au descris scenele ca fiind o scenă violentă și de-a dreptul tulburătoare. În urma incidentului, departamentul de poliție din Memphis a concediat cinci ofițeri, potrivit BBC.

Mama tânărului acuză poliția 

Fiul meu a fost un suflet frumos. Nimeni nu este perfect, dar era atât de aproape de perfecțiune, a spus mama lui Tire, Rowvaughn Wells. Femeia a spus că fiul ei era un om liniștit. Nu consuma droguri, nu umbla cu arme la el și nu-i plăceai scandalurile. Ea susține că moartea lui Tire este o „crimă” cauzată de polițiști. Pe 7 ianuarie, ziua în care Tire a fost oprit de poliția din Memphis, se îndreptase spre Shelby Farms Park, a spus Rowvaughn Wells, unde îi plăcea să facă skateboard și să privească apusul în fiecare seară.

Articolul continuă după reclamă

Oficialii orașului au spus că ofițerii de poliție l-au oprit pe bărbat pentru conducere imprudentă și că două „confruntări” au avut loc după ce l-au oprit. Potrivit autorităților, prima confruntare dintre ei și Tire s-a întâmplat când ofițerii s-au apropiat de mașina pe care bărbatul o conducea, iar acesta a încercat să fugă pe jos. A doua, a avut loc când polițiștii au încercat să-l aresteze. 

Pe acelaşi subiect

Tire a murit la spital, din cauza rănilor grave

Tire s-a plâns apoi că nu poate respira cum trebuie și a fost dus cu ambulanța la spital, a spus poliția, unde a ajuns în stare critică. Oficialii au declarat că bărbatul „a cedat în urma rănilor sale” pe 10 ianuarie, dar nu au oferit alte detalii. Cauza oficială a morții nu a fost încă dezvăluită. La conferința de presă de luni, un avocat al familiei lui Tire, Antonio Romanucci, a descris altercația ca fiind „o bătaie neîncetată, nesfârșită și neîntreruptă a acestui tânăr timp de trei minute”.

Nu numai că a fost violent, ci și sălbatic”, a spus el. Tire a încercat să scape de poliție pentru a fugi acasă, a spus familia sa, susținând că a fost bătut de poliție la mai puțin de 80 de metride casa mamei sale, unde locuia. O fotografie postată pe rețelele de socializare părea să-l arate pe Tire în spital, după arestare, învinețit și fiind conectat la un tub de oxigen. Videoclipul „ne-a amintit de videoclipul lui Rodney King”, a spus dl Crump, referindu-se la un șofer de culoare care a fost bătut de polițiști în Los Angeles în 1991. „Spre deosebire de Rodney King, Tire nu a supraviețuit”, a spus el.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Mapamond » Tânăr de 29 de ani, bătut cu bestialitate de poliţiştii din SUA. Tire a murit pe patul de spital, după ce a ajuns în stare critică