Antena Meniu Search
x

Tânăra de 28 de ani din Olanda care se va eutanasia la cerere explică ce a dus-o la gestul extrem: "Mi-e puțin frică de moarte"

Zoraya ter Beek, tânăra din Olanda în vârstă de 28 de ani care a decis să-și pună capăt vieții asistat din cauza luptei cu depresia, cu autismul și cu tulburările de personalitate şi-a explicat motivaţia din spatele gestului, care a şocat o lume întreagă.

de Redactia Observator

la 04.04.2024, 12:56

Zoraya ter Beek, care locuiește într-un mic sat din Țările de Jos, lângă granița cu Germania, este programată să fie eutanasiată în mai, în ciuda faptului că este sănătoasă din punct de vedere fizic şi este îndrăgostită de iubitul ei de 40 de ani și de cele două pisici, relatează New York Post.

Zoraya visa cândva să devină psihiatru după ce s-a confruntat de-a lungul vieții cu probleme de sănătate mintală. Ea a spus că a decis să fie eutanasiată după ce medicii ei i-au spus: „Nu mai putem face nimic pentru tine. Nu vei fi niciodată mai bine”. “Întotdeauna am fost foarte clară că, dacă nu se îmbunătățește ceva, nu mai pot face asta”, a mărturisit tânăra.

Nu a mai putut face faţă problemelor mintale

Ea este doar unul din numărul tot mai mare de oameni din Occident care au decis să moară în loc să continue să trăiască în durere care, spre deosebire de o boală terminală, ar putea fi tratată. Mai multe persoane decid să-și pună capăt vieții în timp ce suferă de o serie de alte probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia sau anxietatea, amplificate de incertitudinea economică, schimbările climatice, rețelele sociale și alte probleme.

Pe acelaşi subiect

Zoraya Ter Beek plănuiește să fie incinerată după ce va fi eutanasiată pe canapeaua din camera de zi, “Fără muzică”, spuse ea. Un medic îi va da mai întâi un sedativ, urmat de un medicament care îi va opri bătăile inimii. Iubitul ei va fi alături de ea până la final. „Doctorul chiar își ia timp. Nu este ca şi cum ei intră și spun: „Întinde-te, te rog!” De cele mai multe ori este mai întâi o ceașcă de cafea pentru a calma nervii și pentru a crea o atmosferă moale”, a adăugat ea.

Eutanasierea va avea loc la ea acasă, alături de partener

„Atunci mă întreabă dacă sunt gata. Îmi voi lua locul pe canapea. Ea va întreba încă o dată dacă sunt sigură și va începe procedura și îmi va ura o călătorie bună. Sau, în cazul meu, un somn veşnic, pentru că urăsc când oamenii spun: „Călătorie plăcută”. Nu plec nicăieri”, a mai mărturisit Zoraya.

Nu va avea loc o înmormântare. Tânăra, care nu mai prea are membrii ai familiei, a spus că iubitul ei îi va împrăștia cenușa într-un „loc frumos din pădure” pe care l-au ales împreună. „Mi-e puțin frică să mor, pentru că este necunoscutul suprem”, a spus ea.

Țările de Jos au devenit prima țară din lume care a legalizat sinuciderea asistată în 2001. De atunci, a devenit o opțiune din ce în ce mai populară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Tânăra de 28 de ani din Olanda care se va eutanasia la cerere explică ce a dus-o la gestul extrem: "Mi-e puțin frică de moarte"