Antena Meniu Search
x

Tată divorţat, dealer de droguri pentru fiica de 15 ani. Explicaţiile bărbatului, denunţat de fosta soţie. A fost prins de poliţiştii englezi

Un cuplu divorţat, o fată de 15 ani şi ... multe droguri. Tatăl adolescentei i-a furnizat copilei cantităţi importante de substanţe interzise, timp de un an, pe motiv că "era mai sigur decât să le consume cu prietenii ei". Cazul a ajuns în atenţia oamenilor legii după denunţul femeii îngrijorate de soarta fiicei, iar bărbatul a fost pedepsit.

de Redactia Observator

la 17.05.2022, 16:00

Explicaţiile bărbatului, denunţat de fosta soţie
Explicaţiile bărbatului, denunţat de fosta soţie - Shutterstock (scop ilustrativ)

Drogurile sunt un mare pericol, în special printre tineri, care tind să fie mai vulnerabili în faţa tentaţiilor de acest fel. De altfel, reacţia părinţilor este un factor extrem de important când vine vorba de modul în care adolescenţii decid să consume sau nu substanţele interzise. În cazul unei familii din Marea Britanie, lucrurile au stat, însă, complet diferit faţă de cum s-ar aştepta cei mai mulţi oameni. Chiar tatăl a fost cel care i-a dat fiicei sale de doar 15 ani să prizeze amfetamine, convins fiind că "e mai sigur aşa decât să ia droguri cu grupul de prieteni". Bărbatul divorţat, în vârstă de 45 de ani, şi-a pledat cauza în instanţă, după ce mama copilei a denunţat totul.

Fata de 15 ani primea droguri chiar de la tatăl ei

Poliţiştii englezi au fost alertaţi de apelul mamei, care observase că ceva bizar se întâmplă cu fiica ei. Adolescenta venise acasă cu "ochii cât farfuriile", după o vizită la casa tatălui, din Farnworth, Greater Manchester. Iniţial, electricianul a negat că s-ar fi petrecut ceva neportivit, însă profesorii fetei au mărturisit ulterior că eleva primea deseori droguri de la părintele ei, relatează Mirror. Bărbatul i-ar fi spus fiicei sale unde îşi ţine "rezerva" de substanţe ilicite, pe care le combina deseori în cocktailuri extrem de periculose. Acesta a recunoscut consumul de amfetamine, dar a negat că ar fi vorba şi de alte droguri.

"Am fost complet devastată când am aflat şi mi-a fost teamă că îmi voi pierde copilul", a povestit mama fetei. "Am fost extrem de îngrijorată şi m-am învinovăţit că nu mi-am dat seama mai devreme. Nu am cuvinte pentru a explica cum m-am simţit, ştiind că i-a dat droguri fetei mele. Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat", a adăugat ea. 

Cum a fost pedepsit bărbatul 

Acum, tatăl - care mai are şi un băiat adolescent - riscă să ajungă după gratii pentru cruzime împotriva copilului şi posesie de droguri. A fost condamnat la 18 luni de închisoare, pedeapsă suspendată după ce fosta lui soţie a declarat că, deşi comportamentul lui a fost "extrem de prostesc", detenţia sa ar avea un impact negativ major asupra celor doi copii. Avocatul bărbatului susţine că acesta îşi regretă faptele şi vrea să se îndrepte. Va face 200 de ore de muncă voluntară, în folosul comunităţii şi e obligat să petreacă cel puţin 32 de zile într-un centru de reabilitare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Tată divorţat, dealer de droguri pentru fiica de 15 ani. Explicaţiile bărbatului, denunţat de fosta soţie. A fost prins de poliţiştii englezi