Antena Meniu Search
x

Foto "Ți-am ucis mama așa cum ți-am promis”. Un bărbat și-a înjunghiat cu sălbăticie soția de 40 de ori, care îl părăsise abia de o lună, în Italia

Nu a suportat gândul că a fost părăsit după 30 de ani de căsătorie și nici că fosta lui parteneră ar putea să își refacă viața alături de altcineva. Așa că a plănuit cu sadism să o ucidă.

de Monica Palade

la 01.09.2023, 22:06

În seara zilei de 13 septembrie 2021, Paolo Vecchio și-a așteptat soția, pe Giuseppina Di Luca, în blocul în care se mutase și a înjunghiat-o cu sălbăticie până la moarte. Apoi s-a lăudat uneia dintre fiice cu ce a făcut. „Ți-am ucis mama așa cum ți-am promis”. Bărbatul a fost condmnat acum la închisoare pe viață pentru fapta sa.

Și-a ucis cu sălbăticie fosta soție

În motivarea instanței, judecătorii au ajuns la concluzia că bărbatul a premeditat crima și și-a revendicat-o cu „mândrie amestecată cu sadism”.

Femeia se despărțise de bărbat cu doar câteva săptămâni înainte. A atacat-o cu sălbăticie pentru că a văzut sfârșitul poveștii lor ca fiind „nedrept”.

Pe acelaşi subiect

Imediat după crimă, Vecchia, un muncitor de 54 de ani din Sabbio Chiese, și-a anunțat una dintre fiice cu mândrie: „Ți-am ucis mama așa cum ți-am promis”. Chiar și în aceste cuvinte, judecătorii au văzut dorința bărbatului de a-și ucide partenera. Bărbatul a fost acuzat şi de circumstanţa agravantă, de cruzime, precum şi de premeditare.

Potrivit motivării instanței , bărbatul a acționat „cu o luciditate glacială” și mișcat de o „intenție răzbunătoare”, întărită și de faptul că, în loc să își ajute soția, el se laudă cu ceea ce a făcut. La baza celor 40 de răni prin înjunghiere s-ar fi aflat invidie, o „energie distructivă” motivată de „perspectiva acum concretă a prăbușirii definitive a relației de cuplu”.

Bărbatul, care și -a recunoscut vinovăția , dar nu și premeditarea în timpul procesului, a fost găsit atunci de polițiști în posesia a două cuțite. El le-a spus magistraților că s-a dus la fosta soție pentru a o convinge să se întoarcă la el, lucru care nu a fost credibil.

În zilele premergătoare crimei, Vecchia și- a exprimat de mai multe ori intenția cunoscuților săi. Acum, judecătorii scriu despre aceste mărturisiri drept „desfășurări premonitorii”, pe care nimeni nu le luase în serios, deoarece se presupunea că se datorau „limitărilor culturale și rustice, mai degrabă, decât unui impuls răzbunător real”.

Caracterul „rustic” al bărbatului a ajuns în centrul motivării sentinței de mai multe ori. Pentru Curtea de Assisi din Brescia, Vecchia a folosit „expresii aspre și degradante gratuit” pentru a spune că și-ar fi ucis soția și a arătat „un substrat uman lipsit de respect”, scrie Fan Page.

În seara fatidică, Giuseppina Di Luca ar fi fost fugărită pe scări de Vecchia, care apoi a înjunghiat-o cu sete în gât, inimă și piept. O vecină sunase după ajutoare, când o auzise pe femeie strigând disperată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » "Ți-am ucis mama așa cum ți-am promis”. Un bărbat și-a înjunghiat cu sălbăticie soția de 40 de ori, care îl părăsise abia de o lună, în Italia