Antena Meniu Search
x

"Ţipa de durere şi bătea cu disperare în uşă". Bărbat de 54 de ani, mort în chinuri cumplite, după ce a fost prins în interiorul unui cuptor şi ars de viu

Detalii cumplite despre moartea unui angajat la o fabrică de caiace din Cheshire au ieşit la iveală, la mai bine de 10 ani de la tragedie. Bărbatul a fost prins în interiorul unui cuptor de fabrică, sfârşind ars de viu în ciuda încercărilor disperate de a se salva. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.09.2023, 12:33

Un bărbat de 54 de ani a sfârşit ars de viu într-un cuptor uriaş, după ce maşinăria a pornit în ciuda faptului că el se afla încă înăuntru, făcând lucrări de mentenanţă. Tragedia cumplită a avut loc în 2011, dar în prezent au ieşit la iveală noi detalii cumplite din anchetă, privind cele întâmplate.

Angajat mort, prins în interiorul unui cuptor încins

Alan Catterall a murit în timp ce lucra pentru compania Pyranha Mouldings, o fabrică de caiac situată în Cheshire. Sarcina lui pentru ziua aceea fusese să curețe plasticul de pe părțile laterale ale unui cuptor. În mod tragic, colegul său de muncă – Mark Francis, fără să îşi dea seama că bărbatul se afla în interiorul cuptorului, a pornit maşinăria. Alan a încercat să lovească pereţii cuptorului cu o rangă, sperând să atragă atenția cuiva. Încercările sale disperate au fost însă în zadar, bărbatul murind în chinuri cumplite, prins în cuptorul încins.

Pereții cuptorului s-ar fi aprins, iar în scurt timp ranga pe care o folosea ca să deschidă uşa s-a încins atât de tare încât n-a mai putut să o ţină în mână”, a povestit Ballen, podcaster. Pictând o imagine înfiorătoare, el a adăugat: „Și podeaua cuptorului s-a închins, iar pantofii lui au început să se topească; temperatura aerului din interior ar fi crescut atât de mult şi ar fi ajuns atât de fierbinte încât nu mai putea respira”

Pe acelaşi subiect

Nimeni nu a auzit urletele disperate ale bărbatului

În ciuda temperaturii în creştere din interiorului cuptorului în care se afla bărbatul, muncitorii care lucrau în aceeaşi fabrică nu au reuşit să audă strigătele de groază ale lui Alan, zgomotul fiind prea puternic. „Şi aşa, ţipând de durere şi bătând cu disperare în uşă, lipindu-i-se pielea de uşă de fiecare dată când se împingea în ea în speranţa că ar putea scăpa, într-un final s-a prăbuşit la pământ cu o durere inimaginabilă pe care o simţea în timp ce era gătit de viu”. Alan a fost cuprins de flăcări, iar fumul gros a început să iasă din cuptor, moment în care angajaţii au înţeles că se întâmplă ceva grav.

Soția lui Alan, Pearl, care a lucrat de asemenea în compania respectivă, a declarat că l-a absolvit pe colegul Mark de orice vină, relatează Mirror. A îndreptat în schimb degetul direct către Pyranha Mouldings Ltd pentru incidentul înfiorător, adăugând: „Învinuiesc Pyranha Mouldings Ltd pentru ceea ce s-a întâmplat. Este încă un șoc imens”.

Martin Heywood, un reprezentant al executivului pentru Sănătate și Siguranță, a făcut lumină asupra condițiilor de muncă din cadrul fabricii. „Ușile au fost setate să se închidă automat de fiecare dată când alimentarea cu energie electrică este repornită, ceea ce înseamnă că există un risc mare ca cineva să fie prins înăuntru”.

Cine a fost găsit vinovat de producerea tragediei

Într-o declarație, familia victimei a condamnat acţiunile firmei în urma atragediei: „Suntem mulțumiți de verdict, dar nu schimbă faptul că Alan nu mai este cu noi și familiei lui îi este dor de el cu disperare. Alan a fost un om muncitor, conștiincios și i-a dat totul lui Pyranha Mouldings. Doare că nu și-au recunoscut niciun defect în procedurile de sănătate și siguranță."

Procesul care a avut loc la Curtea de Judecată din Liverpool, după o hotărâre prelungită asupra cazului, a ajuns în cele din urmă la verdictul final. Pyranha Mouldings au fost considerați responsabili pentru moartea lui Alan Catterall. Verdictul a fost 10-2 în favoarea lui Alan. De asemenea, compania a fost acuzată de încă două probleme legate de sănătatea și siguranța angajaţilor la locul de muncă. Peter Mackereth, directorul tehnic al Pyranha, a fost considerat responsabil în unanimitate pentru incident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » "Ţipa de durere şi bătea cu disperare în uşă". Bărbat de 54 de ani, mort în chinuri cumplite, după ce a fost prins în interiorul unui cuptor şi ars de viu