Antena Meniu Search
x

Tragedie la o grădină Zoo din Macedonia. O girafă a murit la doar câteva ore după ce îngrijitorul ei de 44 de ani a pierit inexplicabil

La doar câteva ore după ce un îngrijitor al unei grădini zoologice din Macedonia a murit, ultima girafă din rezervaţie, pe care acesta o avea în grijă, a trecut şi ea în nefiinţă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.01.2024, 14:34

- gorananastasovskiphoto / Instagram

Pe 26 noiembrie 2023, Grădina Zoologică din Skopje a făcut anunţul care a îndoliat o întreagă comunitate. Riste Trajkovski, îngrijitorul în vârstă de 44 de ani, cunoscut pentru atenţia şi grija sa specială pentru girafe, a murit. Era pasionat de animalele exotice şi modul prin care făcea animalele se ataşeze de el devenise deja cunoscut şi apreciat în întreaga lume. Cauza morții sale este încă necunoscută, potrivit Bright Side.

Girafa Floppy a murit la doar câteva ore distanţă

Câteva ore mai târziu, ultima girafă din grădina zoologică, a murit inexplicabil. Floppy avea doar zece ani. Angajaţii grădinii Zoo au încercat să o salveze, dar toate eforturile au fost în zadar. Pierderea tragică a lui Riste Trajkovski și a ultimei girafe, Floppy, nu este doar o pierdere pentru Grădina Zoologică din Skopje, ci pentru întreaga comunitate, spun oficialii.

Evenimentul nefast a avut loc la puţin timp după pierderea lui Casper, o altă girafă care a murit după infecţia cu salmonela şi a cailor Przheval, otrăviţi inexplicabil, grădina Zoo pierzând astfel statutul în prestigioasa Asociație Europeană a Grădinilor Zoologice și Acvariilor (EAZA).

Aceste tragedii succesive au aruncat o umbră asupra grădinii zoologice din Skopje, cândva plină de viață și înfloritoare, lăsând personalul și comunitatea în doliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Tragedie la o grădină Zoo din Macedonia. O girafă a murit la doar câteva ore după ce îngrijitorul ei de 44 de ani a pierit inexplicabil