Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Uite câți oameni au venit la tine". Şiroaie de lacrimi la căpătâiul copilei de 4 ani, ucise la Viniţa. Mama ei nu a aflat încă despre tragedie

A fost tristeţe mare ieri la Viniţa. Liza Dmytrieva, fetiţa de 4 ani care a fost ucisă de o rachetă în timpul atacurilor armatei ruse, a fost condusă pe ultimul drum. Copleşit de emoţie, un preot care oficia slujba de înmormântare a izbucnit în lacrimi. 

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 18.07.2022, 16:43

Liza, care era diagnosticată cu sindromul Down, era în drum spre cabinetul unui logoped, împreună cu mama ei, când rachetele rusești au lovit orașul Viniţa, un oraş considerat îndepărtat de linia frontului. Cel puțin 24 de persoane au fost ucise, inclusiv Liza și alţi doi băieți de 7 și 8 ani. Alţi 200 de oameni au fost răniți, printre ei şi mama Lizei, scrie AP.

„Uite, floarea mea! Uite câți oameni au venit la tine”, a spus bunica Lizei, Larisa Dmytryshyna, în timp ce o mângâia pe Liza. Familia şi apropiaţii copilei s-au adunat în jurul sicriului în care copila a fost aştezată alături de flori și ursuleți de pluș. Slujba de înmormântare a avut loc în Catedrala Schimbarea la Față din secolul al XVIII-lea din Viniţa.

Tatăl Lizei, Artem Dmytriev, nu a putut scoate nici măcar un cuvânt pe tot parcursul funeraliilor, în schimb, lacrimile îi curgeau şiroaie din ochi.

Mama Lizei, Irina Dmytrieva, în vârstă de 33 de ani, a rămas într-o unitate de terapie intensivă în stare gravă. Familia nu i-a spus că Liza este înmormântată duminică, temându-se că asta i-ar putea afecta şi mai mult starea starea. „Mama ta nici nu a văzut cât de frumoasă ești astăzi”, a spus printre lacrimi bunica fetiţei.

Pe acelaşi subiect

Povestea fetiţei de 4 ani şi a familiei sale

Când a început războiul, Dmytrieva și familia ei au fugit din Kiev, capitală, spre Viniţa, un oraș aflat la 270 de kilometri spre sud-vest. Un oraş care până joi era considerat relativ sigur şi în care ucrainenii considerau că ruşii pot ajunge cu greu.

Cu puțin timp înainte de explozie, Dmytrieva a postat un videoclip pe rețelele de socializare în care fiica ei se străduia să ajungă la ghidon pentru a-și împinge propriul cărucior. Fetiţa se plimba bucuroasă prin oraş, purtând o jachetă de blugi și pantaloni albi, cu părul prins cu banderolă.

După atacul cu rachete, serviciile de urgență ale Ucrainei au distribuit fotografii care arată corpul ei fără viață, întins pe pământ, lângă căruciorul ei, şi el pătat de sânge. Prima doamnă a Ucrainei a vorbit despre acest caz şi și-a amintit cât de veselă și fericită era fetița când a cunoscut-o. Videoclipurile și fotografiile au devenit virale, cele mai recente imagini din războiul brutal din Ucraina pentru a îngrozi lumea.

Rudele cele mai apropiate ale Lizei s-au așezat de ambele părți ale sicriului, iar apropiaţii sau pur şi simplu oameni simpli s-au aglomerat în catedrala ortodoxă din Viniţa pentru a-i aduce un ultim oagiu copilei.

„Nu am cunoscut-o pe Liza, dar nimeni nu poate trece prin asta cu calm”, a spus preotul ortodox Vitalii Holoskevych, izbucnind în lacrimi. ''Pentru că fiecare înmormântare este durere pentru fiecare dintre noi. Ne pierdem frații și surorile. Știm că răul nu poate învinge”.

Mai târziu, într-un cimitir bătut de vânt, rudele și prietenii și-au luat rămas bun de la Liza sub cerul cenușiu.

„Este suferință și disperare. Nu există iertare pentru ei”, a spus Ilona, ​​o altă prietenă de familie.

Un alt băiețel de 7 ani, ucis în același atac aerian rusesc, a fost îngropat duminică împreună cu mama sa într-un sat de lângă Viniţa. Se aflau la un centru medical când rachetele au lovit clădirea. Un alt băiat ucis în același atac aerian va fi condus pe ultimul drum astăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » "Uite câți oameni au venit la tine". Şiroaie de lacrimi la căpătâiul copilei de 4 ani, ucise la Viniţa. Mama ei nu a aflat încă despre tragedie