Antena Meniu Search
x

Un adolescent din UK și-a înjunghiat bunica de 17 ori, cu trei cuțite. Era dependent de droguri și credea că ea îl va ucide prima

Un adolescent din Anglia, nepot al unei milionare, a fost arestat după ce și-a înjunghiat bunica de 17 ori, cu trei cuțite diferite, în timp ce aceasta făcea baie. Tânărul era dependent de droguri și potrivit anchetei, avea probleme psihice care îi afectau discernământul. 

de Redactia Observator

la 23.02.2023, 11:21

Un adolescent din UK și-a înjunghiat bunica de 17 ori, cu trei cuțite diferite
Un adolescent din UK și-a înjunghiat bunica de 17 ori, cu trei cuțite diferite - Profimedia

Pietro Addis și-a înjunghiat bunica în piept și gât când era goală în baie în timpul celui de-al treilea blocaj pandemic, după ce a crezut că ea îl va „ucide sau îi va face rău”. Tânărul de 17 ani a susținut că suferă de „psihoză tranzitorie” în timpul incidentului care a avut loc pe 7 ianuarie 2021, relatează Mirror.

După ce a suferit atât de multe răni, bunica lui, milionara Sue Addis, în vârstă de 69 de ani, a murit în cadă. După crima comisă, adolescentul a sunat la poliție și s-a predat.  Mă predau. A avut loc o crimă”. Când a fost întrebat cum s-a întâmplat, el a spus nu comentez nimic, dar când a fost întrebat cât de sigur este că bunica lui este moartă, tânărul a spus poliției „100 %”.

Și-a ucis bunica folosind trei cuțite, apoi s-a predat

După ce polițiștii l-au găsit în casă, el a fost arestat sub suspiciunea de crimă și, întrebat unde este bunica lui, el le-a spus acestora că este „la baie”. A mai răspuns la câteva întrebări puse de polițiști, doar cu câteva răspunsuri simple și scurte, după ce a fost încătușat de către agenți. 

Pe acelaşi subiect

Potrivit datelor din anchetă, înainte de tragedie, femeia devenise din ce în ce mai îngrijorată de consumul de droguri al nepotului ei, care devenea din ce în ce mai paranoic. Ea a vrut ca acesta să primească ajutor special de la un psiholog, sau să fie internat într-un centru care l-ar fi putut ajuta să scape de dependență.

Pietro Addis, acum în vârstă de 19 ani, a recunoscut în instanță că și-a ucis bunica, dar neagă faptul că a făcut-o intenționat și conștient. Dr Peter Misch, un psihiatru criminalist pentru copii și adolescenți, a spus juriului că tânărul nu putea gândi rațional la momentul respectiv.

Petro suferea de psihoză paranoidă la momentul materialului. Este o stare de spirit extrem de anormală, așa că afectează gândirea rațională și este adesea asociată cu credințe anormale care nu sunt în conformitate cu realitate”, a spus psihiatrul.

El a spus că, deoarece starea psihotică era „tranzitorie”, Pietro s-a recuperat fără nici un tratament sau medicamente. Psihiatrul a spus că nu crede că starea psihică a adolescentului este „psihoză indusă de droguri”. Doctorul Misch a spus că există o mulțime de dovezi că sănătatea mintală a adolescentului este vizibil afectată, inclusiv rapoarte de la familie și prieteni privind paranoia acestuia.

El a recunoscut că natura crimei a fost „neobișnuită” și și-a exprimat îngrijorarea, mai ales că adolescentul a folosit trei cuțite diferite în atacul fatal. Atunci când a vorbit cu Pietro în închisoare, adolescentul a înțeles de ce se afla acolo.

Tânărul avea un comportament bizar

Nu vreau să vorbesc despre asta. Nu am o explicație. Înainte să se întâmple incidentul,  bunica se uita la cuțite și se uita la mine. Am crezut că o să mă omoare. Când m-am întors, se comporta ciudat, se uita la mine, se holba, stătea în picioare. Apoi a intrat în baie”, i-a povestit adolescentul psihiatrului.

Atunci s-a gândit să o omoare, a auzit tribunalul. Pietro începuse să fumeze în mod regulat canabis și să ia antidepresive, pe măsură ce comportamentul lui s-a deteriorat și a renunțat la facultate și la jobul pe care îl avea la restaurantul bunicii sale.  Locuia cu tatăl său Leo și cu mama lui vitregă, dar s-a mutat după o ceartă cu bunica lui.

Pe lângă consumul de canabis și Elvanse, Addis lua și Xanax, un antidepresiv și Adderall, un alt medicament pentru ADHD. De asemenea, acesta obișnuia să se drogheze și cu medicamentul bunicii pentru cancerul de sân. În zilele care au precedat presupusa crimă, tânărul a început să se comporte din ce în ce mai ciudat. El începuse să lovească ușa de la dormitorul bunicii sale, în miezul nopții, spunându-i că o iubește.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Mapamond » Un adolescent din UK și-a înjunghiat bunica de 17 ori, cu trei cuțite. Era dependent de droguri și credea că ea îl va ucide prima