Antena Meniu Search
x

Un alpinist și câinele lui au căzut într-o râpă adâncă de 30 de metri, în UK. Salvatorii i-au găsit fără viață după zile întregi de căutări

Un alpinist, în vârstă de 33 de ani, din UK, a căzut în gol de la aproape 30 de metri. Și-a pierdut viața pe loc, într-o clipă de neatenție, în timp ce-și căra câinele pe munte cu o singură mână. Bărbatul avea un rucsac greu în spate, câinele într-o mână, iar vântul bătea cu putere, au spus salvatorii.

de Cristina Cruceru

la 27.02.2023, 12:32

Un alpinist și câinele lui au căzut într-o râpă adâncă de 30 de metri, în UK.
Un alpinist și câinele lui au căzut într-o râpă adâncă de 30 de metri, în UK. - Facebook

Trupul neînsuflețit al lui Kyle Sambrook a fost găsit în Glencoe, după trei zile de căutări. Bărbatul, din West Yorkshire, a fost descoperit fără viață într-o râpă adâncă, după ce a călătorit în Highlands cu câinele său. Câinele a murit și el în urma impactului. Familia tânărului a fost informată de moartea acestuia și a avut parte de un șoc, potrivit Daily Record, citat de Daily Mail.

Bărbatul a căzut într-o râpă adâncă

Brian Bathurst, șeful adjunct al echipei de salvare montană și unul dintre cei patru salvatori care au găsit cadavrele sâmbătă, a declarat: A căzut aproximativ 30 de metri în această râpă de pe partea de vest a dealului și credem că își ținea câinele cu o singură mână. Era o vreme îngrozitoare, cu vânt puternic în momentul căderii sale, și este posibil ca el să fi încercat să coboare de pe deal și să se fi rătăcit puțin. Avea și un rucsac greu și locul unde a căzut este un teren foarte abrupt. Se pare că transportul câinelui, împreună cu toți ceilalți factori, ar fi putut fi o cauză majoră a accidentului.

Salvatorii au avut nevoie de șase ore pentru a transporta trupurile neînsuflețite de pe munte.

Alpinistul condusese până în zonă cu intenția de a campa și de a urca pe Buachaille Etive Mòr, care are o înălțime de 3.351 de metri. Peste 40 de salvatori au fost nevoiți să caute în zonă vineri. Căutările au fost reluate sâmbătă. "Nu am fi putut face mai mult, dar, evident, am sperat la un rezultat mai bun", a spus salvatorul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Mapamond » Un alpinist și câinele lui au căzut într-o râpă adâncă de 30 de metri, în UK. Salvatorii i-au găsit fără viață după zile întregi de căutări