Antena Meniu Search
x

Un alpinist din UK a căzut în gol 600 de metri, de pe un munte. A murit pe loc: "Nu a strigat, nu s-a auzit niciun zgomot"

Jack Carne, în vârstă de 23 de ani, era un tânăr pasionat de alpinism din UK. Era talentat, dar nu practica acest sport la nivel avansat. Bărbatul și-a pierdut viața pe loc, la sfârșitul săptămânii trecute, când a plecat în drumeție cu cei mai buni prieteni ai lui, Mattie Belcher, de 24 de ani, și Brandan Smith, de 23 de ani.

de Cristina Cruceru

la 09.02.2023, 14:39

Un alpinist din UK a căzut în gol 600 de metri, de pe un munte
Un alpinist din UK a căzut în gol 600 de metri, de pe un munte - Facebook

Cei trei tineri, toți din Barnsley, au mers în Snowdonia, o regiune muntoasă din nord-vestul Țării Galilor. Acolo, Jack și-a pierdut viața după ce a alunecat de pe o stâncă. Nimănui nu i-a venit să creadă că tânărul a murit într-o clipă de neatenție.

"Nu pare real", a declarat prietenul lui Jack, pentru DailyMail. "Eram atât de aproape de vârf. Nu voi uita niciodată cât de tăcut era când a căzut. Când Jack a căzut, nu s-a auzit niciun zgomot. Nu a strigat, nu a țipat sau altceva. Pur și simplu a căzut. Într-o secundă era acolo, iar în următoarea nu mai era. Am strigat la el și am încercat să coborâm, dar nu răspundea și era prea periculos să mergem după el", a continuat acesta.

Tânărul a murit pe loc

"Din fericire, aveam semnal la telefon și am putut suna la Poliție și Salvare în 20 de secunde de la impact. Când am vorbit cu paramedicii, aceștia au spus că, dacă ne consolează cu ceva, Jack ar fi murit pe loc. Noi trei mergeam în drumeții și cu cortul în majoritatea weekend-urilor. Săptămâna aceasta plănuisem să rezervăm o excursie în Alpi și urma să escaladăm împreună Kilimanjaro în cursul acestui an. Îl cunosc de aproape toată viața mea, este ca un frate pentru mine. Era cel mai drăguț tip pe care puteai spera să-l întâlnești. Nu-mi vine să cred că a plecat", a mai spus prietenul tânărului decedat.

Pe acelaşi subiect

Celălalt prieten al tânărului a mărturisit că nu i-a venit să creadă că Jack nu mai este în viață. "A fost unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. E ca și cum ar fi fost din familie. Avea întotdeauna un zâmbet obraznic pe față, era prietenul tuturor. La fiecare două săptămâni mergeam să ne cățărăm pe munți. Încă nu mi se pare real. Când l-am văzut căzând, am încremenit. Cred că în adâncul sufletului meu știam că s-a dus, dar am încercat să păstrez speranța până când i-au găsit trupul".

Un purtător de cuvânt al echipei de Salvamont din Ogwen Valley a declarat: Trei tineri urcau pe creasta Gribin când un punct de sprijin s-a rupt și unul dintre ei a căzut de la o distanță mare.

Din păcate, acesta nu a supraviețuit din cauza rănilor grave. Gândurile tuturor membrilor echipei sunt alături de familia și prietenii victimei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Un alpinist din UK a căzut în gol 600 de metri, de pe un munte. A murit pe loc: "Nu a strigat, nu s-a auzit niciun zgomot"