Antena Meniu Search
x

Un angajat Lidl a fost dat afară pentru că a fost bolnav 69 de zile în 16 luni. Compania a fost nevoită să îi plătească o compensație pentru concediere abuzivă, în UK

Un angajat Lidl, care a fost concediat pentru că a lipsit 69 de zile de la serviciu pe motiv de boală, în 16 luni, a primit o compensație de aproape 14.000 de lire sterline, după ce concedierea sa a fost considerată abuzivă.

de Redactia Observator

la 24.10.2023, 22:38

Un angajat Lidl a fost dat afară pentru că a fost bolnav 69 de zile în 16 luni. Compania a fost nevoită să îi plătească o compensație pentru concediere abuzivă, în UK - Shutterstock

Mihalis Buinenko a lucrat la sediul central Lidl din Irlanda timp de aproximativ 11 ani, când a fost concediat în 2021 din cauza istoricului său slab de prezență. Comisia pentru Relații la locul de muncă a decis că a fost concediat pe nedrept și trebuie să îi achite o compensație de 14.000 de lire sterline. Lidl Ireland a răspuns la afirmațiile potrivit cărora demiterea domnului Buinenko a fost nedreaptă, insistând că decizia lor a fost „echitabilă și rezonabilă”.

Concediat pentru că a fost prea bolnav

Compania susține că s-a făcut o anchetă internă, care a concluzionat că a existat o presupusă abatere gravă. Buinenko a lipsit de la serviciu de 69 de zile, în plus, în aceeași perioadă, a plecat mai devreme de la serviciu de 10 ori. Totodată, și-a luat de 13 ori pauze prelungite fără autorizația sau aprobarea conducerii Lidl.

Compania susține că angajatul de la depozit a fost concediat pentru încălcarea regulilor și pentru că nu a oferit un motiv întemeiat pentru absențe și plecări anticipate.

Un manager regional de logistică de la Lidl a declarat pentru Comisia pentru Relații la locul de muncă că numărul mediu de zile lucrătoare ratate într-un an a fost de șase. Cu toate acestea, el a subliniat că Buinenko a lipsit aproximativ 20% din zilele sale de lucru, ceea ce înseamnă că toți colegii săi au fost nevoiți să lucreze suplimentar pentru a-i acoperi absențele.

În ciuda faptului că a avut „conversații multiple” cu Buinenko despre absențele sale frecvente, managerul a spus că nimic nu s-a schimbat. Interogat de avocatul lui Buinenko, managerul a recunoscut că cele 69 de zile de absență ale lui Buinenko nu au fost neautorizate, deoarece a respectat politica Lidl privind concediul medical, scrie Daily Star.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Un angajat Lidl a fost dat afară pentru că a fost bolnav 69 de zile în 16 luni. Compania a fost nevoită să îi plătească o compensație pentru concediere abuzivă, în UK