Antena Meniu Search
x

Un autobuz al armatei siriene a explodat când traversa un pod în Damasc. Cel puțin 13 persoane au murit

Cel puțin 13 persoane au murit, după ce un autobuz al armatei siriene a sărit în aer când traversa un pod din Damasc, în urma unui atac cu bombă, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 20.10.2021, 11:30

Două dispozitive au sărit în aer când autobuzul trecea peste podul Jisr al-Rais, potrivit agenției de presă SANA. Deși Siria este afectată, de 10 ani, de războiul civil, astfel de atacuri în Capitală sunt extrem de rare. 

Anul acesta, asupra vehiculelor armatei au avut loc mai multe atacuri în estul Siriei, comise de militanţi suspectaţi că aparţin Statului Islamic, care încă operează în zona întinsă de deşert, scrie Agerpres.

Potrivit Naţiunilor Unite, cel puţin 350.000 de persoane au fost ucise în războiul civil ce a început acum un deceniu. Exploziile la Damasc au fost rare de când forţele loiale preşedintelui Bashar al-Assad au luat sub control enclavele rebelilor din jurul oraşului. Ajutat de prezenţa militară a Rusiei şi de miliţiile şiite ale Iranului, Assad controlează acum cea mai mare parte a ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Un autobuz al armatei siriene a explodat când traversa un pod în Damasc. Cel puțin 13 persoane au murit