Antena Meniu Search
x
LIVE

Un băiețel de 5 ani a murit din cauza unei infecții grave, după ce a fost trimis acasă de medici, în Anglia: "Am implorat după ajutor. Nu ni l-a oferit nimeni"

Un băiețel de cinci ani a murit din cauza unei infecții grave, după ce a fost trimis acasă de la spital, unde familia lui susține că a „implorat” medicii să-l trateze.

De Redactia Observator la 28.11.2022, 11:36
Unchiul tânărului a declarat că „a implorat” personalul de la Spitalul General Rotherham să-l trateze
Un băiețel de 5 ani a murit din cauza unei infecții grave, după ce a fost trimis acasă de medici - BBC

Yusuf Mahmud Nazir, în vârstă de cinci ani, a murit după ce o infecție gravă „s-a răspândit la plămâni” și a declanșat o serie de stopuri cardiace. Zaheer Ahmed, unchiul lui, a declarat pentru Sky News că „a implorat” personalul de la Spitalul General Rotherham să-i trateze durerea în gât a băiatului, dar ei au spus că „nu sunt paturi și nu sunt destui medici”, relatează Mirror.

Cuprins de durere și cu ochii plini de lacrimi, Zaheer s-a uitat la un clip cu nepoțelul lui și a spus că era „un copil atât de drăguț”. De la moartea sa, a fost lansată o anchetă privind modul în care a fost îngrijit de către Rotherham NHS Foundation Trust. Micuțul se plângea de o durere în gât încă de pe 13 noiembrie, ceea ce i-a determinat pe părinți să-l ducă la medicul de familie care i-a prescris mai multe medicamente. Starea lui nu s-a îmbunătățit însă, iar părinții l-au dus la urgențe a doua zi.

Micuțul a așteptat câteva ore înainte de a fi consultat, apoi a fost trimis acasă

Au așteptat câteva ore înainte de a fi consultat, apoi a fost trimis acasă, în ciuda faptului că un medic a spus că „a fost cel mai grav caz de amigdalită pe care l-a văzut vreodată”, susține Ahmed. Yusuf se chinuia să respire și familia lui susține că îi era greu să înghită. Starea lui de sănătate s-a deterioat și mai mult acasă, iar familia sa a chemat o ambulanță și a cerut ca el să fie dus la Spitalul de Copii Sheffield.

 „Dacă l-ar fi tratat acolo unde am vrut noi să fie tratat, ar fi aici cu noi acum. Ar fi fost aici jucându-se. Am pierdut un copil atât de frumos... nu este vina lui. Am implorat după ajutor. Nu l-a oferit nimeni. Pur și simplu nu am primit ajutorul de care aveam nevoie sau ar fi trebuit să-l primim. Ne-au tot spus: Nu avem paturi disponibile. Ce vrei să facem? Nu avem loc pentru el. Ce vrei să facem? Plângi-te celor mai mari care ne-au dat un singur medic". Nu vrem ca nimeni să treacă prin asta”, a declarat devastat Zaheer.

Am început o investigație amănunțită în ceea ce privește cazul lui Yusuf. Am contactat familia și vom continua să facem acest lucru în cadrul anchetei. Vreau să asigur familiile că avem un serviciu medical pediatric cu un personal adecvat, care oferă sprijin mereu. Noi, ca și alte spitale generale districtuale din regiunea South Yorkshire, nu oferim paturi de terapie intensivă pediatrică”, a declarat Dr. Richard Jenkins, directorul executiv al Rotherham NHS Foundation Trust.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Un băiețel de 5 ani a murit din cauza unei infecții grave, după ce a fost trimis acasă de medici, în Anglia: "Am implorat după ajutor. Nu ni l-a oferit nimeni"