Antena Meniu Search
x

Un băieţel român de 4 ani a murit într-un spital din Anglia. Medicii au considerat că starea lui nu este o urgenţă

Un băieţel de naţionalitate română în vârstă de 4 ani a murit într-un spital din Anglia, la scurt timp după ce părinţii lui l-au dus la Urgenţe îngrijoraţi de temperatura ridictă pe care o avea.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 17.03.2022, 13:36

Autopsia a stabilit că băieţelul a murit din cuze naturale
Autopsia a stabilit că băieţelul a murit din cuze naturale - Facebook

Medicii au considerat că starea de sănătate a micuţului nu reprezintă o urgenţă. Cu toate acestea, câteva ore mai târziu copilul a decedat. Acest lucru a condus la o anchetă în cadrul spitalului, scrie The Mirror.

Ronaldo Iosif, în vârstă de patru ani, a fost transportat de urgență la spitalul de copii Alder Hey din Liverpool, când părinții lui au devenit îngrijorați de temperatura ridicată. Tatăl copilului a declarat că în conformitte cu practicile standard, Ronaldo a primit o examinare de rutină „triaj” de către o asistentă, dar nu a găsit nimic care să sugereze că băiatul era grav bolnav și i s-a acordat cel mai scăzut nivel de prioritate pentru a fi consultat de un medic.

Copilul a murit din cauze naturale

În urma anchetei, s-a constatat că părinții lui Ronaldo și reprezentnţii spitalului au vut discuţii despree cât timp trebuie să aștepte înainte de a primi un examen medical mai amănunțit. Familia a susținut că au fost „sfătuiți să părăsească” spitalul, dar reprezentnţii unităţii medicale au spus că nu vor recomanda niciodată acest lucru și familiei i s-a spus că sunt bineveniți să aștepte până când un medic devine disponibil, ceea ce ar putea dura până la trei ore.

Tatăl lui Ronaldo, David, în vârstă de 30 de ani, s-a hotărât în ​​cele din urmă să plece. Părinții l-au adus pe Ronaldo înapoi la spital a doua zi dimineață, după ce starea lui s-a înrăutățit peste noapte, iar cu această ocazie a fost dus de urgență la o unitate de resuscitare. În mod tragic, în ciuda eforturilor frenetice de a-l salva, Ronaldo a suferit un stop cardiac și a fost declarat decedat la scurt timp după aceea.

O autopsie a indicat cauza morții ca sepsis cauzat de o infecție meningococică. Un medic legist a decis că spitalul nu a fost vinovat pentru moartea copilului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Mapamond » Un băieţel român de 4 ani a murit într-un spital din Anglia. Medicii au considerat că starea lui nu este o urgenţă