Antena Meniu Search
x

Un bărbat de 99 de ani, care a trecut prin două războaie şi a supravieţuit Holocaustului, a murit călcat de o maşină în New York

După ce a supraviețuit la două războaie, invazia nazistă a Ungariei și Holocaustului, un bărbat de 99 de ani a murit sâmbătă după-amiază, la New York, după ce a fost lovit de o mașină în drum spre sinagogă.

de Redactia Observator

la 09.02.2022, 22:54

Bărbatul avea 99 de ani
Bărbatul avea 99 de ani - Twitter USC Shoah Foundation

Sâmbătă, Jack Mikulincer, care împlinise 99 de ani în urmă cu aproximativ două săptămâni, traversa Oriental Boulevard din Brooklyn în scaunul său cu rotile electric, în timp ce mergea la întâlnirea săptămânală de la Centrul Evreiesc Manhattan Beach pentru a respecta ziua Sabatului. Mikulincer era cunoscut drept "pionul principal" al sinagogii, conducând operațiunile ei de zi cu zi.

În timp ce traversa strada, Mikulincer a fost lovit de un BMW, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție din New York și a fost dus la Spitalul Coney Island, unde a fost declarat mort. Șoferul vehiculului a rămas la fața locului, a spus purtătorul de cuvânt, iar ancheta poliției este în desfășurare.

„Încă nu cred că nu-l voi mai vedea niciodată”, a spus Elke Weiss, în vârstă de 36 de ani, unul dintre nepoții bătrânului. „Era o persoană atât de uimitoare.”, a adăugat el.

Mikulincer a fost însoțit de unul dintre cei mai apropiați prieteni ai săi, Jehuda Lindenblatt, în vârstă de 85 de ani, care a spus că s-au întâlnit la casa acestuia pentru a merge la sinagogă, așa cum făceau în fiecare sâmbătă. Câteva minute mai târziu, Mikulincer era mort. Jehuda Lindenblatt a spus că era doar la câțiva metri în spatele lui în momentul în care s-a produs cumplitul accident. „Am văzut atât de multă moarte în viața mea, grămezi de oameni. Nu m-a afectat niciodată atât de mult cum m-a afectat aceasta.””, a spus Lindenblatt. 

Mikulincer s-a născut pe 20 ianuarie 1923, în Ucraina, unul dintre cei opt copii. A luptat în două războaie, o dată cu armata rusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial înainte de a fi închis în ghetoul Stanisławów și o dată cu armata israeliană în timpul războiului pentru independența Israelului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Un bărbat de 99 de ani, care a trecut prin două războaie şi a supravieţuit Holocaustului, a murit călcat de o maşină în New York