Antena Meniu Search
x

Un bărbat și o femeie din China au făcut o gaură cu excavatorul în Marele Zid Chinezesc. Voiau să creeze o scurtătură

Calea ușoară nu e mereu cea mai înțeleaptă! Două persoane au fost arestate, după ce au folosit un excavator pentru a face o gaură în Marele Zid Chinezesc. Voiau să creeze o scurtătură.

de Redactia Observator

la 05.09.2023, 10:20

Un bărbat și o femeie din China au făcut o gaură cu excavatorul în Marele Zid Chinezesc. Voiau să creeze o scurtătură.
Un bărbat și o femeie din China au făcut o gaură cu excavatorul în Marele Zid Chinezesc. Voiau să creeze o scurtătură. - Profimedia

Bărbatul de 38 de ani și femeia de 55 de ani au fost arestați la sfârșitul lunii august, după ce aceștia au creat o gaură într-una dintre cele mai faimoase structuri istorice din China, a informat luni CNN, citând CCTV, postul de radio de stat chinez, potrivit Insider.

Cei doi voiau să creeze o scurtătură

Cei doi ar fi vrut să creeze o cale prin porțiunea dinastiei Ming a Zidului, ca o scurtătură. Daunele au afectat integritatea structurală a acelei porțiuni din Marele Zid și nu au mai putut fi reparate, a informat ziarul de stat China Daily. Incidentul a avut loc în provincia Shanxi din nord-estul Chinei.

Cele mai vechi segmente ale Marelui Zid, care se întinde pe peste 6.437 de kilometri în toată China, au fost create pentru prima dată în secolul al treilea î.Hr. Porțiuni ulterioare au fost adăugate în secolele următoare. Zidul a devenit un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 1987.

Zidul s-a confruntat cu numeroase surse de distrugere în ultimii ani, de la turiști neglijenți la deșertificare și criza climatică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Un bărbat și o femeie din China au făcut o gaură cu excavatorul în Marele Zid Chinezesc. Voiau să creeze o scurtătură