Antena Meniu Search
x

Un bărbat și-a drogat și ucis fiica, pentru a „spăla rușinea” familiei, în Irak. Ar putea scăpa de închisoare declarând moartea drept „crimă de onoare”

Un bărbat din Irak și-a drogat și sugrumat fiiga până la moarte, pentru a „spăla rușinea” familiei.

de Redactia Observator

la 07.02.2023, 11:42

Ar putea scăpa de închisoare declarând moartea drept „crimă de onoare”
Un bărbat și-a drogat și ucis fiica, pentru a „spăla rușinea” familiei, în Irak - CEN

Victima, Taiba Alali, a fugit din țara ei în 2017 pentru a începe o nouă viață în Turcia și plănuia să se căsătorească cu iubitul ei născut în Siria. Dar când s-a întors în Irak pentru a sprijini echipa de fotbal a țării sale la Cupa Golfului Arabiei în ianuarie, familia ei a răpit-o. Presa locală a raportat că Taiba a acceptat să se întâlnească cu mama ei la casa unui prieten din Bagdad și a fost uimită când a apărut întreaga familie. Taiba a fost drogată dus înapoi la casa familiei din Al-Qadisiyyah, relatează Mirror.

Bărbatul și-a ucis fiica dintr-un "motiv onorabil"

După ce s-a băgat la somn, tatăl acesteia a intrat în camera ei și a ucis-o. Ulterior, bărbatul s-a predat de unul singur poliției, spunându-le acestora că și-a ucis prorpia fiică pentru a „spăla rușinea” familiei. Poliția îl investighează acum pentru crimă, dar codul penal al Iranului înseamnă că ar putea scăpa de închisoare declarând moartea drept „crimă de onoare”. Conform codului, judecătorilor li se permite să impună pedepse blânde persoanelor care ucid din „motive onorabile” sau prin provocare.

Un raport al Ministerului de Interne din martie 2021 privind codul spune: „Articolul 409 din Codul penal irakian permite „onoare” ca atenuare a infracțiunilor de violență comise împotriva membrilor familiei, iar Codul permite pedepse blânde pentru „crime de onoare” pe motive de provocare sau dacă acuzatul avea „motive onorabile”.

Pe acelaşi subiect

Un alt caz tulburător, în Irak

The Mirror a raportat în decembrie cum femeile cu pielea smulsă de pe oase după ce și-au dat foc au fost internate la un spital de specialitate din Kurdistanul irakian, deoarece țara are un val de violență bazată pe diferența dintre sexe. Irakul distrus de război și paralizat din punct de vedere economic suferă una dintre cele mai mari rate de abuz domestic din lume, regiunea autonomă Kurdistan, din nord, înregistrând, de asemenea, o creștere a violenței împotriva femeilor.

La doi ani după ce s-a incendiat, Jenan, al cărei nume real a fost ascuns pentru siguranța ei, este încă legată de un pat de spital, unde medicii au grijă de rănile aflate sub un costum format din bandaje. Ea a spus că a fost forțată să ajungă la metoda extremă de sinucidere cunoscută sub numele de auto-imolare după ce s-a găsit prinsă într-o căsnicie abuzivă. Jenan nu a reușit să scape de agresorul ei și, simțindu-se fără speranță, ea a ales să-și dea foc.

Plâng în fiecare noapte și zi pentru că mă întreb de ce mi-am făcut asta?”, a spus ea din patul ei de spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Un bărbat și-a drogat și ucis fiica, pentru a „spăla rușinea” familiei, în Irak. Ar putea scăpa de închisoare declarând moartea drept „crimă de onoare”