Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un bărbat şi-a înjunghiat de 7 ori iubita în faţă pentru că voia să pună capăt relaţiei. Femeia câştigase 6,5 milioane de euro la loterie

Un bărbat care a încercat să-şi omoare partenera, înjunghiind-o de şapte ori în faţă, a fost condamnat la 18 ani de închisoare. Femeia, care câştigase anterior aproape 6,5 milioane de euro, voia să pună capăt relaţiei din cauza geloziei acestuia, după ce a acuzat-o că are o aventură secretă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 07.12.2021, 16:35

Stephen Gibbs, în vârstă de 45 de ani, a folosit un cuţit de bucătărie pentru a o înjunghia pe Emma Brown de şapte ori în faţă, lăsând-o într-o baltă de sânge pe terasa casei lor de lux.

Premiul la loterie, un început al dezastrului

Cei doi au avut o poveste de dragoste fericită timp de 8 ani, dar când Emma, în vârstă de 49 de ani, a câştigat la loterie în 2017, relaţia lor s-a schimbat instant. În instanţă, bărbatul şi-a şters o lacrimă, în timp ce Emma, parţial orbită în urma atacului, a mărturisit că l-a iubit nespus de mult cândva, dar acum nu mai simte faţă de el decât milă.

Stephen Gibbs a primit o pedeapsă prelungită de 18 ani de închisoare, după ce a recunoscut că a încercat să-şi ucidă iubita milionară. Acesta ar fi refuzat să o lase pe iubita lui să-şi îndeplinească visul de a călători prin lume cu ajutorul banilor câştigaţi la loterie, iar în schimb a devenit gelos, posesiv şi îi controla fiecare mişcare.

Pe acelaşi subiect

„Gibbs s-a schimbat complet în 2017, când doamna Brown a avut norocul de a câștiga la loteria națională. Era o sumă semnificativă de bani și însemna că ea putea deveni independentă financiar faţă de inculpat. Acest lucru a modificat natura echilibrului relației lor și a provocat certuri între ei doi”, a declarat procurorul Ieuan Bennett.

Gelozie ieşită din comun şi posesivitate

Bărbatul a montat un dispozitiv de urmărire pe ascuns sub Mercedesul iubitei pentru a-i urmări fiecare mişcare prin oraş, în Barry, Ţara Galilor de Sud, unde locuiau într-o casă de 700.000 de lire sterline. A început să bănuiască că Emma îl înșela cu fostul ei prieten de școală, Scott McKenzie, chiriaș într-o proprietate care îi aparţinea acesteia şi care era cumpărată cu câștigurile ei la loterie.

Acesta acuzat-o că ar fi avut o aventură secretă cu Mackenzie, în vârstă de 48 de ani şi a ameninţat că îi taie gâtul, după ce i-a „prins” împreună. El a acuzat-o că a fost împreună cu prietenul ei pe 30 ianuarie, când aceasta anunţase ca o să se întâlnească cu un angajat pentru a-i da o felicitare de naştere.

„A fost o vizită nevinovată, dar când a ajuns acasă, Gibbs a întrebat-o unde fusese. Era gelos și îngrijorat de trecutul ei şi tot menţiona numele Macca – o poreclă a lui McKenzie. El i-a spus: «Nu te cred – ai fost să-l vezi pe Macca»”, a a dăugat procurorul.

Când Emma i-a spus lui Gibbs că vrea să întrerupă relația lor de 12 ani, el a apucat-o de gât, a trântit-o de perete, rupându-i brațul și a mers în bucătărie de unde a luat un cuţit.

„I-a spus că îşi va tăia singur gâtul, iar ea a încercat să-l oprească. Nervos, şi-a îndreptat toată furia asupra ei, ţinând în continuare în mână cuţitul. Erau pe terasă afară când, povesteşte Emma, a crezut că urma să fie ucisă în momentul în care i-a înfipt cuțitul într-un ochi. Ea i-a spus lui Gibbs: «Spune-i mamei mele că o iubesc», timp în care el a continuat să o înjunghieze în față de aproape șapte ori. Ea credea că acelea vor fi ultimele ei cuvinte”, a declarat procurorul.

Declaraţia victimei: Îmi este milă de el mai mult decât orice altceva”

Camerele de securitate ale casei, făcute publice în instanţă, au arătat silueta lui Gibbs care stă în picioare, peste iubita lui, în timp ce o înjunghia cu furie în faţă şi în cap. Gibbs a fugit cu Mercedesul de 80.000 de lire sterline al Emmei, lăsându-și partenera să moară pe terasa casei lor de lux, proprietate cumpărată cu banii ei, relatează Daily Mail. Femeia a surpravieţuit însă, datorită vecinilor care au auzit gemetele sale şi un strigăt slab de ajutor.

Între timp, bărbatul şi-a sunat un prieten şi i-a spus: „Am făcut o prostie, am înjunghiat-o pe Emma, ​​cred că am ucis-o”. A fost găsit la 5 mile depărtare, după ce luase un pumn de pastile în încercarea de a se sinucide. Pe scaunul pasagerului a fost găsit şi un cuțit de bucătărie pătat de sânge.

„Pe maşină a fost găsit un dispozitiv de urmărire, el ținea evidențe oriunde emrgea Emma. Făcea parte din gelozia pe care o simțea spre sfârşitul relaţiei lor”, a adăugat procurorul, în instanţă.

Emma a rămas cu o capacitate de vedere de 75% la ochiul drept și cu numeroase cicatrici fizice, dar mai ales emoţionale. Într-o declaraţie emoţionantă citită în instanţă aceasta îşi exprima regretul faţă de ceea ce s-a transformat povestea lor de dragoste.

„Am fost împreună timp de 12 ani, nu am crezut niciodată că este capabil să-mi facă așa ceva. Odinioară eram viața și sufletul petrecerii, dar acum nu mai pot face față nici să fiu într-un grup de oameni. Dar sunt în conflict pentru că mi-e și frică să fiu singură. Am rămas cu un ochi slăbit care mi-a afectat încrederea – nu știu dacă mă voi recupera complet din ceea ce s-a întâmplat. Am fost împreună timp de 12 ani și am fost fericiți – nu-l urăsc și am amintiri bune din timpul petrecut împreună, ceea ce face din ceea ce s-a întâmplat să fie cu atât mai șocant. Îmi este milă de el mai mult decât orice altceva”, a mărturisit Emma.

Gibbs, care împlinește astăzi 46 de ani, avea şi o condamnare anterioară pentru că înjunghiase un băiat de 11 ani, fiul unei foste partenere. Când femeia și-a încheiat relația cu Gibbs, el i-a înjunghiat fiul de cinci ori, apoi a batjocorit-o. „Intră aici – ar fi bine să vezi asta. Vei suferi”, iar fi spus el femeii, la acea vreme. Mai târziu a încercat să-și ia viața, sărind dintr-o parcare cu mai multe etaje din Barry, dar a supraviețuit căderii.

Judecătorul Richard Twomlow a lăudat curajul și rezistența Emmei în depășirea a ceea ce el a descris drept un atac „destul de oribil”. Acesta a menţionat că s-a gândit să-i dea lui Gibbs o condamnare de închisoare pe viață pentru încercarea de a o ucide pe Emma, ​​după ce anterior ispășise 10 ani pentru atacul cu cuțitul asupra copilului.

„Se pare că a apărut gelozia – ați folosit un dispozitiv de urmărire pe mașina doamnei Brown și ați acuzat-o că a mințit despre locul în care fusese. Aţi luat un cuțit mare și aţi înjunghiat-o în propria ei casă spunând: «O să te omor», și ai crezut că ai ucis-o. Sunt mulțumit că prezentați un risc semnificativ pentru public”, a declarat judecătorul, înainte de pronunţarea sentinţei.

Gibbs nu a arătat nicio emoție atunci când a fost condamnat la 13 ani de închisoare și a primit o pedeapsă prelungită cu cinci ani. De asemenea, a primit ordin de restricție care îl împiedica să o contacteze pe Emma pe termen nelimitat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Un bărbat şi-a înjunghiat de 7 ori iubita în faţă pentru că voia să pună capăt relaţiei. Femeia câştigase 6,5 milioane de euro la loterie