Antena Meniu Search
x

A sfidat moartea: Un britanic a fost salvat după ce a vrut să escaladeze Mont Blanc fără echipament de alpinism

Tânărul de 26 de ani din Marea Britanie a fost găsit în hipotermie, purtând doar un trening și un cearșaf, după ce a rămas blocat pe un gheţar. A supraviețuit în mod miraculos în mijlocul unei furtuni de zăpadă, până când a fost salvat de Serviciul Montan din Valea Aostei, din Italia.

de Redactia Observator

la 04.10.2022, 15:19

Fotografie cu gheţarul pe care s-a blocat tânărul
Un salvator îl îngrijește pe tânărul inconștient, cu o temperatură corporală de 25 de grade C - DailyMail

Condiţiile meteo extreme de la 3000 de metri altitudine nu i-au stat în cale unui tânăr de 26 de ani din Marea Britanie. Dornic să traverseze vârful Mont Blanc fără echipament de alpinism, purtând doar un trening şi un cearşaf, britanicul s-a pierdut în mijlocul unei furtuni de zăpadă, în zona gheţarului Bionnassay, din Valea Aostei, Italia, relatează DailyMail.

Tânărul a intrat în hipotermie şi a fost salvat cu dificultate de către autorităţi duminică dimineaţă, după ce a cerut ajutor în seara precedentă. Când salvatorii l-au observat din elicopter și au ajuns la el, au fost uimiţi să descopere că bărbatul, purtând nimic altceva decât cizme de drumeție, trening și un cearșaf pe deasupra, era încă în viață.

Temperatura corpului tânărului ajunsese la 25 de grade Celsius

Avea o temperatură a corpului de doar 25 de grade Celsius când a fost găsit, cu 10 grade mai mică decât pragul hipotermiei. La scurt timp, după ce a fost tratat de medici şi şi-a recăpătat cunoştinţa, a dat o declaraţie scurtă pentru cotidianul Corriere Della Sera: „Am vrut să urc pe Mont Blanc”, a spus tânărul.

„Am plecat vineri din Val Veny pentru a finaliza ascensiunea rutei italiene către Mont Blanc, care trece prin refugiul Gonella”. După ce şi-a petrecut vineri noaptea într-un cort pe un ghețar din apropiere, bărbatul și-a continuat călătoria sâmbătă, dar s-a pierdut când a început furtuna de zăpadă.

„Mi-am pierdut drumul către Gonella... Nu eram foarte departe, dar în acea situație era imposibil să ajung la el. A trebuit să mă opresc și am încercat să mă adăpostesc”, a mai povestit tânărul pentru cotidianul italian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Mapamond » A sfidat moartea: Un britanic a fost salvat după ce a vrut să escaladeze Mont Blanc fără echipament de alpinism