Antena Meniu Search
x

Un bunic a rămas fără pensie după ce a câştigat 37.000 de euro la loto: "Cam atât despre noroc". Cum au motivat autorităţile din Australia decizia

Un bărbat în vârstă de 70 de ani din Australia a câştigat pe de o parte, dar a pierdut pe de alta. Frank Kemmler a avut norocul de a câştiga la loto, dar s-a trezit că autorităţile i-au tăiat pensia.

de Redactia Observator

la 01.01.2024, 11:40

Un bunic a rămas fără pensie după ce a câştigat 37.000 de euro la loto: "Cam atât despre noroc". Cum au motivat autorităţile din Australia decizia
- news.com.au

Frank Kemmler a câştigat 60.000 de dolari australieni, adică aproximativ 37.000 de euro, la loteria din Australia. Bărbatul a fost foarte entuziasmat când a aflat vestea. "A fost cu siguranță un sentiment plăcut când mi-am verificat numerele. Am sunat familia. Am spus: "Împachetați, plecăm în vacanță!"", a declarat el pentru news.com.au. Totul a luat însă o turnură neaşteptată extrem de rapid.

Casa de Pensii i-a transmis că peste 6 luni va fi repus în drepturi

Pentru că Loteria a anunţat că îi va oferi suma câştigată sub formă de tranşe lunare, autorităţile l-au informat că nu va mai primi pensie. Motivul? Tranşele lunare de la Loterie au fost considerate drept o sursă de venit, drept urmare dreptul la pensie i-a fost suspendat. "A fost puțin de dezamăgire. Pe de o parte crezi că ai câștigat, dar pe cealaltă parte ți se ia. A fost atât de neașteptat, încât mi-a luat câteva zile să realizez că mi s-a tăiat pensia, fără niciun motiv. Cam atât despre noroc", a declarat Frank Kemmler.

Bărbatul a încercat să-i convingă pe oficialii de la Loterie să-i ofere întreaga suma într-o singură tranşă, dar a fost anunţat că acest lucru nu este posibil. De asemenea, a depus o cerere pentru a putea primi din nou pensia, dar angajaţii de la Casa de Pensii i-au spus că sunt foarte ocupaţi în această perioadă şi cel mai probabil cererea sa va fi rezolvată peste 6 luni.

Acum, bărbatul este nevoit să-şi plătească singur medicamentele şi consultaţiile medicale, beneficii care înainte erau asigurate de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Un bunic a rămas fără pensie după ce a câştigat 37.000 de euro la loto: "Cam atât despre noroc". Cum au motivat autorităţile din Australia decizia