Antena Meniu Search
x

Un cântăreţ mexican şi-a anulat concertul de la graniţa cu SUA, după ce a primit ameninţări cu moartea

Cântăreţul Peso Pluma a anunţat miercuri că îşi anulează concertul care urma să aibă loc la Tijuana, la graniţa cu Statele Unite, după ce a primit ameninţări cu moartea. Vedeta este suspectată uneori că aduce un omagiu traficanţilor de droguri. 

de Redactia Observator

la 21.09.2023, 10:14

- Profimedia

"Scopul nostru este de a proteja toţi fanii şi echipa", a scris Peso Pluma, în anunţul de anulare a concertului său din 14 octombrie, pe contul de Instagram al companiei sale de producţie, Prajin Music Group.

"Mulţumim tuturor fanilor pentru înţelegere. Vă iubim", a adăugat artistul în vârstă de 24 de ani, cu peste 50 de milioane de ascultări lunare pe Spotify, potrivit Agerpres.

Artistul, ameninţat cu moartea 

Ameninţări scrise au fost găsite la Tijuana, au indicat autorităţile oraşului. Una dintre ameninţări era semnată "CJNG", Cártel de Jalisco Nueva Generación, unul dintre cele două bande principale din Mexic, potrivit presei locale.

Peso Pluma, alias Hassan Emilio Kabande Laija, este unul dintre cei mai populari mexicani din Statele Unite, potrivit revistei muzicale Billboard. Albumul său "Genesis" a ajuns săptămâna aceasta pe locul şapte în topul Billboard 200. Potrivit presei mexicane şi hispanice, unele dintre versurile sale elogiază Cartelul Sinaloa, fondat de Joaquin "El Chapo" Guzman, care execută o condamnare pe viaţă în Statele Unite pentru trafic de droguri.

De exemplu, despre piesa "Igualito A Mi Apa" (La fel ca tata) se crede că este un omagiu voalat adus fiilor lui "El Chapo", dintre care unul tocmai a fost extrădat în SUA sub acuzaţia de trafic de droguri.

Peso Pluma se află în prezent în turneu în SUA, Mexic şi Spania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Un cântăreţ mexican şi-a anulat concertul de la graniţa cu SUA, după ce a primit ameninţări cu moartea