Antena Meniu Search
x

Un deținut condamnat la moarte a vomitat în timpul execuției, după ce a primit un cocktail de substanțe care i-au provocat suferințe atroce

Un deținut condamnat la moarte a suferito criză de convulsii și a vomitat în timpul execuției, joi, într-un penitenciar din Oklahoma. Bărbatului i s-a administrat un cocktail de substanțe care i-au provocat suferințe atroce, potrivit publicației 20minutes.fr. 

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 12:09

Un deținut condamnat la moarte a vomitat în timpul execuției, după ce a primit un cocktail de substanțe care i-au provocat suferințe atroce
Un deținut condamnat la moarte a vomitat în timpul execuției, după ce a primit un cocktail de substanțe care i-au provocat suferințe atroce - Profimedia Images

John Grant, în vârstă de 60 de ani, a fost condamnat la moarte în 2000 pentru uciderea, cu o șurubelniță, a unei angajate a penitenciarului. Bărbatul fusese condamnat la închisoare pentru jaf armat. Joi, în timpul execuției, deținutului i s-au administrat trei substanțe, iar decesul său a fost confirmat la ora locală 4:21. 

La scurt timp după ce i-a fost administrată prima substanță, Grant a început să sufere de convulsii puternice, a declarat un martor. Potrivit acestuia deținutul a vomitat de mai multe ori înainte să moară. "Am asistat la 14 astfel de execuții, dar niciodată nu am mai văzut așa ceva". 

Grant este primul condamnat din Oklahoma executat în acest stat după ce administrarea injecţiei letale a fost suspendată în 2015.

Autoritățile dau asigurări că protocolul este eficient

Incidentul a atras critici dure. "Pentru a treia oară consecutiv, protocolul din Oklahoma nu a funcționat cum trebuie". Pe de altă parte, oficialii din statul american au declarat că protocolul lor este "uman și eficient". Potrivit Centrului de informare privind pedeapsa capitală, următoarele două execuţii din statul Oklahoma sunt programate pentru 18 noiembrie şi 9 decembrie.

Cocktailul conține un sedativ, numit midazolam și un anestezic care ar preveni durerea în urma injectării cu clorura de potasiu. Aceleași substanțe au fost folosite și în 2014, în cazul deținutului Clayton Lockett, dar bărbaul a agonizat timp de 43 de minute înainte de a i se pronunța decesul. În 2015, un alt condamnat s-a plâns că simte că corpul "îi ia foc", înainte de a-i fi declarat decesul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un deținut condamnat la moarte a vomitat în timpul execuției, după ce a primit un cocktail de substanțe care i-au provocat suferințe atroce