Antena Meniu Search
x

Video O primărie din România s-a mutat la hotel şi a închiriat 35 de camere. "Plătim 11 lei pe zi de coleg, statul plăteşte 50 de lei pe zi de ucrainean"

Primăria Tulcea s-a mutat... la hotel. Şi nu pentru că durerile de cap pe care ţi le dau, de obicei, interacţiunile cu funcţionarii publici ar trece cu un tratament la spa, ci pentru că vechiul sediu al instituţiei e în reparaţii capitale. Angajaţii statului împart acum clădirea cu turiştii, dar îi asigură pe contribuabili că nu se duc la birou ca în vacanţă. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 27.01.2023, 20:38

Vezi și

Andreea Filip, reporter Observator: Deşi am intrat într-un hotel iar gândul ne zboară către vacanţă, evident, totuşi afişele care sunt aici la recepţie ne redirecţionează către primărie, acolo unde se rezolvă lucruri serioase. 

Localnică: Bună ziua! O întrebare. Primăria era închisă şi vreau să...

Recepţioneră: Vedeţi aici, mergeţi...

Reporter: Bună ziua! Aţi venit la primărie sau la hotel?

Pe acelaşi subiect

Localnică: Nu, la primărie. (râde)

Cele 50 de camere ale unui hotel din centrul oraşului sunt împărţite în două corpuri de clădire. 35 dintre ele sunt acum... Primăria Tulcea. Restul aşteaptă turişti. 

Reporter: Ce cald şi bine-i la dumneavoastră. Cum vă simţiţi la hotel?

Funcţionar: Bine în locaţie ne simţim. Nu chiar ca în vacanţă. Este treabă şi se rezolvă. 

Fiecare "birou" are baie proprie, geamuri mari şi chiar terasă

Fiecare "birou" are baie proprie, că doar suntem într-un hotel de trei stele. Geamurile sunt mari, iar multe camere au şi terasă. Mobilierul a fost însă schimbat pentru interacţiunea cu localnicii. 

Brânduşa Antache, managerul hotelului: Aceasta este o dublă superioară, cum o numim noi. Are un living, dormitorul şi baia. 

Nicolae Bibu, city managerul municipiului Tulcea: N-avem încotro. Trebuie să ne descurcăm, uitaţi, cu rafturi, cu birouri, cu rafturile pe hol, aţi văzut că sunt şi o grămadă de rafturi pe hol.

În loc de jaccuzi, în jumătatea de hotel transformată în primărie găsim... săli de conferinţe. Cam înghesuite, ce-i drept, dar preţul a fost imbatabil. 

6.600 de euro plăteşte lunar Primăria pe chirie

Nicolae Bibu, city managerul municipiului Tulcea: Nu există clădiri de birouri la Tulcea, şi-n condiţiile astea varianta următoare au fost hotelurile. Noi suntem 98 de persoane, plătim 11 lei pe zi de coleg. Statul român plăteşte 50 de lei pe zi de ucrainean. 

Pentru a muta mii de documente angajaţii au avut nevoie de doar două zile. 

Nicolae Bibu, city managerul municipiului Tulcea: Am făcut o întâlnire cu toţi şi le-am zis simplu că o să avem o vacanţă lungă, aşa, pentru că hotel înseamnă vacanţă. 

Localnicii au păreri împărţite despre sediul temporar al Primăriei. 

Localnic: Mi se pare destul de ciudat, atâta tot! (râde)

Localnic: Cred că şi-ar dori salariaţii să rămână în continuare. E foarte frumos. Şi e-n regulă! 

Vechiul sediu al Primăriei nu a fost reabilitat niciodată în ultima jumătate de secol. Clădirea avea nevoie urgentă de consolidare. 6.600 de euro plăteşte lunar Primăria pe chirie. Şi Consiliul Judeţean s-a mutat din clădirea închisă pentru lucrări, dar dă 10.000 de euro lunar pentru sediul temporar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » O primărie din România s-a mutat la hotel şi a închiriat 35 de camere. "Plătim 11 lei pe zi de coleg, statul plăteşte 50 de lei pe zi de ucrainean"