Antena Meniu Search
x

Un fost ofițer francez a mărturisit, înainte de a muri, că el este ”Ciupitul”, criminalul în serie care a terorizat Parisul în urmă cu peste 35 de ani

Surpriză uriașă în Franța, unde un fost ofițer de poliție militară a mărturisit, într-un bilet scris înainte de a se sinucide, că el este criminalul cunoscut sub numele de ”Le Grêlé” (Ciupitul – nume dat de presă urmelor lăsate pe piele de la vărsat de vânt sau acnee).

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.10.2021, 20:58

Vezi și

Bărbatul, numit de mass-media franceză François Verove, a mărturisit că el este autorul crimelor care au șocat Parisul între anii 1986 și 1994 și care nici până în ziua de astăzi nu ar fi fost rezolvate.

O fetiță de 11 ani, printre victimele criminalului ”Le Grêlé”

Printre crimele șocante care i-au fost atribuite lui ”Le Grêlé” s-a numărat asasinarea fetiței Cécile Bloch, în vârstă de 11 ani. A fost dată dispărută după ce nu a mai ajuns la școala ei din Fontainebleau, în 1986, iar trupul ei a fost găsit ulterior sub o bucată de covor vechi, în subsolul clădirii în care locuia. Oficialii au spus că a fost violată, sugrumată și înjunghiată, iar cazul a trimis valuri de șoc în toată Franța, scrie BBC.

Locuitorii, inclusiv fratele vitreg al mamei fetiței, și-au amintit că au văzut în lift, în acea zi, un bărbat cu pielea marcată de cicatrici.

Pe acelaşi subiect

Criminalul, descris de fratele unei victime drept ”„foarte sigur de el însuși”

Fratele ei, care a ajutat poliția să deseneze o schiță a suspectului, l-a descris pe bărbat ca fiind „foarte sigur de el însuși”.

„Mi-a spus ceva de genul:„ Să aveți o zi foarte, foarte bună”, și-a amintit el într-un interviu acordat ziarului Sud Ouest în 2015. 

Dovezile ADN l-au legat pe criminalul cu fața marcată de alte crime și violuri. Printre ele, uciderea în 1987 a lui Gilles Politi, în vârstă de 38 de ani, și a soției sale germane Irmgard Müller.

Mărturisirea lui François Verove ar putea pune capat căutărilor de mai bine de 35 de ani

Rapoartele locale spun că a fost legat de asasinarea din 1994 a unei tinere de 19 ani, Karine Leroy, care a fost găsită moartă la marginea unui păduri la mai mult de o lună după ce a dispărut în timp ce se îndrepta spre școală.

Testele ADN trebuie să confirme acum dacă bărbatul este criminalul în serie căutat de autorități, dar mărturisirea fostului ofițer ar putea marca sfârșitul unuia dintre cele mai notorii cazuri cu autor necunoscut din Franța.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Un fost ofițer francez a mărturisit, înainte de a muri, că el este ”Ciupitul”, criminalul în serie care a terorizat Parisul în urmă cu peste 35 de ani