Antena Meniu Search
x

Un îngrijitor, condamnat pe viaţă, după ce a fost prins violând o bătrână de 99 de ani, bolnavă de demenţă, în UK: „Nu mă lăsaţi aici, mă vor răni”

Un îngrijitor a fost condamnat la închisoare pe viaţă, după ce a fost surprins în timp ce viola o pacientă bolnavă de demenţă, în vârstă de 99 de ani. Familia montase o cameră de supraveghere în salonul bătrânei, după ce au simţit că ceva nu este în regulă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 08.02.2022, 15:44

Bătrână
Un îngrijitor, condamnat pe viaţă, după ce a fost prins violând o bătrână de 99 de ani, bolnavă de demenţă, în UK - Shutterstock

Phillip Carey, în vârstă de 48 de ani, a recunoscut că și-a atacat victima în timp ce lucra la centrul de îngrijire pentru bătrâni din Blackpool, Lancashire. A fost surprins agresându-și sexual victima vulnerabilă prin intermediul unei camere de supraveghere pe care familia o instalase în salonul ei, după ce au devenit îngrijoraţi de bunăstarea femeii. Carey a pledat vinovat la Preston Crown Court, unde a primit sentinţa de închisoare pe viaţă fără posibilitatea unui apel pentru următorii 10 ani.

Bătrâna a încercat să avertizeze familia şi să ceară ajutor

Procurorii au spus că familia victimei a devenit îngrijorată când comportamentul bătrânei s-a schimbat brusc. Nu a mai permis contactul fizic şi şi-a implorat rudele să o ia acasă. „Nu mă lăsaţi aici, mă vor răni”, le spunea bătrâna, afirmaţie care a început să-i îngrijoreze puternic pe cei din familie. Astfel, dorind să verifice dacă totul este în regulă, au montat o cameră de supraveghere într-un colt ascuns al salonului în încercarea de a descoperi ce îi cauza atâta suferinţă.

Spre groaza lor, l-au văzut pe Carey intrând în cameră şi agresând-o sexual pe bătrâna de 99 de ani. Au sunat imediat la poliţie şi au explicat ce se întâmplă. Ofiţerii l-au arestat imediat pe îngrijitor pentru viol şi alte agresiuni de natură sexuală, relatează Daily Mail. El și-a recunoscut vinovăția în instanță, după ce procurorii au prezentat probe criminalistice și filmările primite din partea familiei.

„Carey a abuzat de poziția sa de încredere și a profitat de o femeie vulnerabilă de care ar fi trebuit să aibă grijă. Sunt recunoscător familiei victimei care a dat dovadă de o mare putere de-a lungul procesului. Sper că sentința de astăzi le oferă o oarecare mângâiere, știind că Carey a fost adus în fața justiției pentru acțiunile sale”, a declarat procurorul de caz, Sophie Rozdolskyj, după pronunţarea sentinţei .

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un îngrijitor, condamnat pe viaţă, după ce a fost prins violând o bătrână de 99 de ani, bolnavă de demenţă, în UK: „Nu mă lăsaţi aici, mă vor răni”