Antena Meniu Search
x

Un preot care a încercat să recreeze Învierea lui Iisus şi a cerut să fie îngropat de viu, scos mort după 3 zile, în Africa

Un preot din Zambia a murit după ce a încercat să recreeze Învierea lui Iisus Hristos. Cei trei oameni care l-au îngropat de viu la cererea lui sunt acum căutaţi de poliţişti.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 25.08.2021, 11:37

Groapă de mormânt
Un preot care a încercat să recreeze Învierea lui Iisus şi a cerut să fie îngropat de viu, scos mort după 3 zile - Shutterstock

Un preot care a vrut să fie îngropat de viu pentru a recreea Învierea lui Iisus Hristos a fost scos fără viaţă de sub pământ, după trei zile. James Sakara, pastorul bisericii Sion din Chadiza, Zambia, și-a convins congregația că ar putea învia în trei zile aşa cum a făcut Isus Hristos și le-a cerut credincioşilor să-l îngroape sub pământ. Tânărul de 22 de ani a fost apoi găsit mort când oamenii l-au scos de sub pământ, trei zile mai târziu.

Sakara a convins trei membri ai bisericii să asiste la „Învierea” sa, ajutându-l să-i sape un mormânt, relatează presa locală. Înainte de a-şi pune planul în aplicare, acesta a citat din Biblia şi le-a explicat enoriaşilor că instrucţiunile lui Hristros către apostolii săi pentru „a face acest lucru în amintirea Lui” se refereau de fapt la Învierea sa, nu doar la folosirea pâinii şi a vinului la Sfânta Împărtăşanie.

Ajutoarele preotului, căutate de poliţie

Astfel, cei trei enoriaşi ai lui Sakara i-au legat mâinile apoi l-au îngropat de viu, lăsându-l acolo timp de trei zile. La întoarcere, după ce l-au dezgropat l-au găsit fără viaţă şi au încercat să facă inclusiv alte câteva ritualuri spirituale pentru a-l aduce înapoi dintre morţi. După mai multe eforturi în zadar, enoriaşii au realizat că încercarea lui de a recreea Învierea lui Iisus s-a dovedit „ineficientă”. Unul dintre cei trei membri ai bisericii, care s-au oferit voluntari pentru a-l ajuta pe pastor cu experimentul, s-a predat poliției. Ceilalți doi sunt încă daţi dispăruţi şi căutaţi de forţele de ordine.

Potrivit datelor din anchetă, Sakara a lăsat în urmă o tânără soție gravidă. Într-un caz separat, potrivit Daily Star, luna trecută o femeie a stat mai mult de trei zile închisă într-o cutie din fibră de sticlă subterană, după ce a fost răpită pentru o răscumpărare de la tatăl său, un bogat dezvoltator imobiliar.

Barbara Mackle, în vârstă de 20 de ani, este studentă la prestigioasa Universitate Emery din Atlanta, Georgia, unde cunoscuţii o descriu ca fiind o fată populară, parțial datorită statutului său, precum şi a aspectului fizic. Tatăl ei, Robert, a fost unul dintre cei trei frați ai familiei Mackle, care au cumpărat și dezvoltat o bucată lucrativă de teren din Florida, pe coasta Golfului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un preot care a încercat să recreeze Învierea lui Iisus şi a cerut să fie îngropat de viu, scos mort după 3 zile, în Africa