Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un primar, tatăl său și alți 18 bărbați, victimele unui masacru comis de un traficant de droguri într-un oraş din Mexic

Autoritățile din Mexic oferă noi detalii despre un masacru care a avut loc la începutul lunii şi au declarat că atacul a 20 de cetăţeni dintr-un oraş din sudul ţării pare să fi fost opera unui dealer de droguri, care s-a folosit ulterior de rețelele de socializare pentru a încerca să dea vina pe o bandă rivală.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 29.10.2022, 16:47

Noile dezvăluiri ilustrează modul în care cartelurile mexicane de droguri folosesc din ce în ce mai mult rețelele sociale pentru a da vina pentru atacuri și pentru a induce în eroare autoritățile și publicul.

Ricardo Mejia, secretarul adjunct al siguranței publice din Mexic, a declarat joi că autoritățile au percheziționat cinci proprietăți aparținând fraților Hurtado, care operează sub numele cartelului Familia Michoacana. În urma acestor raiduri au fost descoperite ferme, case de lux și o menajerie, inclusiv un tigru, o zebră, antilope și animale sălbatice împăiate, scrie AP News.

Masacru în oraş. 20 de persoane ucise

În atacul care a avut loc pe  din 5 octombrie, în orașul Totolapan au fost ucişi primarul orașului, tatăl său și alți 18 bărbați. Responsabilitatea pentru atac a fost revendicată inițial într-un videoclip atribuit unei bande aproape dispărute cunoscută sub numele de Tequileros. Bărbați filmaţi în întuneric au spus la acel moment că au comis atacul.

Tequilerosi terorizaseră de mult orașul, dar fuseseră alungați cu ani în urmă de un grup de justițiari despre care se crede că ar fi fost susținut de Familia Michoacana, care domină acum zona.

José Alfredo Hurtado, care conduce Familia Michoacana împreună cu fratele său Johnny, a postat un videoclip câteva zile mai târziu, spunând că el a fost ținta vizată a împușcăturii și că a scăpat de atac în ultimul moment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Un primar, tatăl său și alți 18 bărbați, victimele unui masacru comis de un traficant de droguri într-un oraş din Mexic