Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un şofer canadian a intrat cu autobuzul într-o grădiniţă: doi copii au murit, 6 au fost răniţi. "Şi-a dat jos toate hainele. Era complet dezbrăcat"

Doi copii au murit și alți șase au fost răniți, după ce un autobuz a intrat într-o grădiniți din Laval, o suburbie din zona Montreal, relatează CBC News, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 09.02.2023, 14:21

Vezi și

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 8:30, când copiii sunt aduşi şi lăsaţi de părinţi la grădiniţă. Circumstanţele din jurul accidentului sau un posibil motiv nu au fost imediat clare. Un martor a declarat că el şi un grup de părinţi au încercat să salveze copiii prinşi sub autobuz şi au reuşit să îl domolească pe şofer, care se comporta ciudat.

Hamdi Ben Chaabane, care locuieşte în cartier şi a fost unul dintre primii care a ajuns la faţa locului, a declarat că autobuzul a avut probabil o viteză de 30 sau 40 km/h când a lovit grădiniţa. "Din ceea ce am văzut, nu a fost un accident", a spus el.

Șoferul avea un comportament ciudat după ce a provocat accidentul

După ce autobuzul a lovit grădiniţa, şoferul a ieşit şi a început să se comporte ciudat. "A deschis uşa. Şi-a dat jos toate hainele. Era complet dezbrăcat", a spus Ben Chaabane. "Nu ştim de ce a făcut asta. Ne-am aruncat asupra lui. Am încercat să îl potolim", a povestit bărbatul. El l-a descris pe şofer ca fiind "într-o altă lume".

Pe acelaşi subiect

"A fost un coşmar. Este oribil. Nu se oprea din ţipat. Nu spunea cuvinte", a relatat Ben Chaabane.

Cei şase copii care au fost duşi la spital nu au răni care să le pună viaţa în pericol, a declarat poliţia. În afară de copii, alte şase persoane au fost duse la spital, una dintre ele fiind în stare de şoc.  Şoferul autobuzului, un angajat în vârstă de 51 de ani al sistemului de transport în comun al municipalităţii din Laval, a fost arestat pentru omucidere şi conducere imprudentă, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Poliţia a refuzat să ofere mai multe detalii, dar a spus că investighează incidentul şi îl interoghează pe şofer. El lucra pentru sistemul public de transport de 10 ani şi nu are cazier. Autorităţile nu au confirmat vârstele copiilor, dar, potrivit Canadian Broadcasting Corp, aproximativ 80 de copii cu vârsta sub 5 ani frecventează această unitate.

Premierul canadian Justin Trudeau, precum şi premierul Quebecului, Francois Legault, au transmis condoleanţe familiilor după incident. Laval se află la aproximativ 30 km nord-vest de Montreal, în Quebec, a doua cea mai populată provincie canadiană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un şofer canadian a intrat cu autobuzul într-o grădiniţă: doi copii au murit, 6 au fost răniţi. "Şi-a dat jos toate hainele. Era complet dezbrăcat"