Antena Meniu Search
x

Galerie foto Viaţa unui băieţel de doi ani, din Turcia, salvată în ultimul moment. A fost operat pentru că înghiţise mărgele magnetice care i-au afectat stomacul

Un băieţel de doi ani din Turcia a fost salvat în ultima clipă după ce a înghiţit mai multe mărgele magnetice care i-au străpuns peretele stomacului.

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 15:47

Murat Oezdemir se juca acasă cu mărgelele magnetice când dintr-o dată le-a înghiţit, scrie The Mirror. Speriaţi, părinţii l-au du de urgenţă la Spitalul Universitar din Pamukkale, acolo unde a fost operat de urgenţă. Medicul Halil Kocamaz, un gastrolog pediatru a fost cel care s-a ocupat de cazul băieţelului şi a reuşit în cele din urmă să îndepărteze mărgelele.

Salvat la limită

Potrivit medicului fiecare mărgea avea o dimensiune de aproximativ cinci milimetri şi pentru că erau magnetice, atunci când se uneau, formau o brăţară. Operaţia a durat aproximativ o oră, iar doctorul spune că Murat se recuperează acum, starea lui de sănătate fiind una bună, iar viaţa nu îi mai este pusă în pericol sub nicio formă.

Băieţelul din Turcia nu este singurul copil care a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală după ce a înghiţil diverse obiecte. Un adolescent de 14 ani din India a intrat lunile trecute în sala de operaţie pentru a i se scoate din tomac 16 periuţe de dinţi şi un cui, pe care le înghiţise pentru a-şi vindeca dependenţa de a mânca pământ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Viaţa unui băieţel de doi ani, din Turcia, salvată în ultimul moment. A fost operat pentru că înghiţise mărgele magnetice care i-au afectat stomacul