Antena Meniu Search
x

VIDEO. Un scafandru a descoperit sabia unui cruciat, veche de 900 de ani, în largul coastei Israelului

Un scafandru amator a făcut o descoperire impresionantă. În timpul unei expediții în apele din nordul Israelului, bărbatul a descoperit o sabie apartinand unui cruciat, veche de 900 de ani, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 19.10.2021, 15:51

Vezi și

Lama de un metru lungime a fost descoperită de Shlomi Katzin şi predată autorităţilor. Se crede că sabia, pe care s-au depus organisme marine, a apărut după mişcarea nisipurilor din cauza curenţilor marini.  

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi (IAA) a anunţat că după ce va fi curaţată şi analizată, sabia va fi expusă public. Kobi Sharvit, care conduce unitatea de arheologie marină din cadrul IAA, a declarat că zona în care a fost găsită sabia a oferit adăpost navelor în timpul furtunilor, de-a lungul secolelor.

„Aceste condiții au atras navele comerciale de-a lungul veacurilor, lăsând în urmă descoperiri arheologice impresionante”.

Cruciaţii au luptat într-o serie de războaie cunoscute drept Cruciade, care au fost sancţionate de Biserica Romano-Catolică în perioada medievală. Cele mai cunoscute dintre cruciade au fost campaniile din estul Mediteranei, menite să recupereze Ţara Sfântă de sub stăpânirea musulmană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » VIDEO. Un scafandru a descoperit sabia unui cruciat, veche de 900 de ani, în largul coastei Israelului