Antena Meniu Search
x

VIDEO. Un scafandru a descoperit sabia unui cruciat, veche de 900 de ani, în largul coastei Israelului

Un scafandru amator a făcut o descoperire impresionantă. În timpul unei expediții în apele din nordul Israelului, bărbatul a descoperit o sabie apartinand unui cruciat, veche de 900 de ani, potrivit BBC.

De Redactia Observator la 19.10.2021, 15:51
Vezi și

Lama de un metru lungime a fost descoperită de Shlomi Katzin şi predată autorităţilor. Se crede că sabia, pe care s-au depus organisme marine, a apărut după mişcarea nisipurilor din cauza curenţilor marini.  

Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi (IAA) a anunţat că după ce va fi curaţată şi analizată, sabia va fi expusă public. Kobi Sharvit, care conduce unitatea de arheologie marină din cadrul IAA, a declarat că zona în care a fost găsită sabia a oferit adăpost navelor în timpul furtunilor, de-a lungul secolelor.

„Aceste condiții au atras navele comerciale de-a lungul veacurilor, lăsând în urmă descoperiri arheologice impresionante”.

Cruciaţii au luptat într-o serie de războaie cunoscute drept Cruciade, care au fost sancţionate de Biserica Romano-Catolică în perioada medievală. Cele mai cunoscute dintre cruciade au fost campaniile din estul Mediteranei, menite să recupereze Ţara Sfântă de sub stăpânirea musulmană. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » VIDEO. Un scafandru a descoperit sabia unui cruciat, veche de 900 de ani, în largul coastei Israelului