Antena Meniu Search
x

"Vreau să mor mai repede!" La 92 de ani, o pacientă a aşteptat 33 de ore pe holurile unui spital din UK. Nu mai erau paturi libere

O bătrână de 92 de ani a fost lăsată să zacă pe holurile spitalului timp de 33 de ore în noaptea de Anul Nou, povesteşte revoltat nepotul femeii. Chinuită de dureri, aceasta le-ar fi mărturisit rudelor că îşi doreşte să moară.

de Redactia Observator

la 04.01.2023, 12:23

batrana internata in spital
Bătrână din UK, 33 de ore de aşteptare pe holul spitalului - Profimedia

Graeme Smith, nepotul unei paciente în vârstă de 92 de ani, critică modul în care a fost tratat cazul bunicii sale de către persoanlul medical. Femeii i s-a făcut rău acasă, în ajunul nopţii de Anul Nou, motiv pentru care familia a dus-o de urgenţă la spital. 

33 de ore de aşteptare pe holul spitalului

În ultima perioada, femeia deveniste extrem de agitată şi dorea să moară, povesteşte Graeme Smith, potrivit Mirror. "Era cu mintea departe, plângea şi ne spunea că nu mai vrea să trăiască. Se ruga şi cerea să fie luată. N-am mai auzit-o niciodată vorbind despre asemenea lucruri", spune el. "Oamenii de pe coridorul spitalului sufereau. Nevoile lor de bază nu erau împlinite din cauza lipsei de personal. Era haos", adaugă Graeme Smith.

Bătrâna a ajuns la spital pe 31 decembrie, în jurul orei 21:00, dar niciun pat nu s-a eliberat până pe 2 ianuarie, la ora 06:00. A aşteptat în tot acest timp pe holurile unităţii medicale din Marea Britanie, alături de alţi aproximativ 40 de pacienţi. 

Scuze şi explicaţii, nu soluţii

Autorităţile şi reprezentanţii Ministerului britanic al Sănătăţii susţin că sunt la curent cu problema lipsei paturilor de spital, pe care nu o pot rezolva însă în absenţa fondurilor suficiente. De altfel, şi gradul de ocupare al acestora, precum şi numărul internărilor au crescut recent, comparativ cu situaţia de anul trecut. "Cu toţii erau trataţi cât de bine era posibil, în condiţiile de faţă", recunoaşte Graeme Smith. Dar asta nu înseamnă că este normal. "Angajaţii îşi cereau scuze. Sunt victime ale sistemului, la rândul lor. Asta m-a înfuriat teribil", adaugă nepotul pacientei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » "Vreau să mor mai repede!" La 92 de ani, o pacientă a aşteptat 33 de ore pe holurile unui spital din UK. Nu mai erau paturi libere