Antena Meniu Search
x

"La Gomera" a avut premiera și va putea fi vizionat în cinematografele din România

Undeva în Insulele Canare, fluieratul era mijlocul de comunicare pentru "los guanches". După ce au ajuns spaniolii pe insulă, limba guanche a dispărut. Limba fluierată însă, nu. Are şase sunete şi poate exprima mai mult de 4.000 de cuvinte.

de Redactia Observator

la 13.09.2019, 15:06

Vezi și

Undeva în Insulele Canare, fluieratul era mijlocul de comunicare pentru "los guanches". După ce au ajuns spaniolii pe insulă, limba guanche a dispărut. Limba fluierată însă, nu. Are şase sunete şi poate exprima mai mult de 4.000 de cuvinte. Iar copiii de pe insulă încă au o oră pe săptămână de "el silbo" la şcoală. De aici a pornit ideea filmului La Gomera, care este de altfel şi numele inslulei canare.

Pe scurt, La Gomera vorbeste despre un poliţist român corupt, implicat într-o afacere cu mafia. Ajunge în insula spaniolă pentru a învăţa acest fluierat care îl va ajuta să îşi elibereze un complice din închisoare. Povestea. pe larg o veţi vedea în cinamtografe.

Vor fi proiecţii speciale la Timişoara, Cluj Napoca, Iaşi şi Constanta iar lungmetrajul rulează de azi în 45 de oraşe din ţară. În 2020, La Gomera va fi propunerea României la Oscar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » "La Gomera" a avut premiera și va putea fi vizionat în cinematografele din România