Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Muzica clasică remixată are priză la tinerii români

Ce auzim când ascultăm muzică? Este întrebarea la care elevii mai multor licee din Capitală au trebuit să răspundă, atunci când în loc de muzică dance au fost puşi să asculte acorduri clasice de vioară sau pian.

de Redactia Observator

la 11.06.2018 , 14:18

Ce auzim când ascultăm muzică? Este întrebarea la care elevii mai multor licee din Capitală au trebuit să răspundă, atunci când în loc de muzică dance au fost puşi să asculte acorduri clasice de vioară sau pian. Dar nu, nu a fost nimic plictisitor, dimpotrivă. Mai ales când cele două genuri sunt mixate... În definitiv muzica, indiferent de gen, transmite aceleaşi emoţii.

După mai multe audiţii, artiştii au vrut să afle şi... păreri. Evenimentul a fost gândit de organizatorii concursului George Enescu. Propunerea lor: înfiinţarea de ateliere în care elevii sunt puşi să asculte mixuri între muzica dance şi cea clasică.

1000 de elevi din cinci licee din Capitală s-au întâlnit astfel cu muzica clasică iar organizatorii vor lansa şi 18 episoade video care vor continua ce au început ei în licee. Concursul George Enescu 2018 va debuta pe 1 septemmbrie. În acest an vor fi prezenţi 270 de muzicieni din 39 de ţări.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri Mondene » Muzica clasică remixată are priză la tinerii români