Antena Meniu Search
x

Video Observator de bine, 11 noiembrie 2022. În Timiş se construieşte o fabrică unică în România

Observator de bine, 11 noiembrie 2022, prezentat de Ioana Scărlătescu.

Ioana Scărlătescu
de Ioana Scărlătescu

la 11.11.2022, 19:42

Ioana Scărlătescu
Ioana Scărlătescu

Observator de bine, știrile zilei de 11 noiembrie

1) Ikea, cel mai mare retailer de mobilier din lume, a decis să lanseze un fond social cu o valoare de 10 milioane de euro. Compania îşi va ajuta angajaţii cu bani pentru facturile la energie şi reduceri duble la produsele din magazine.

2) În Timiş se construieşte o fabrică unică în România, gândită de cei mai buni specialişti. O firmă va investi in proiect 60 de milioane de euro, creând o reţea care va utiliza apa geotermală ca sursă de energie.

3) Casa în care a locuit celebra curtezană Mița Biciclista este renovată şi gata de bal, după ce a stat în paragină aproape 8 decenii. Clădirea care găzduia cele mai luxoase evenimente din "Micul Paris" în perioada interbelică îşi deschide porţile pentru publicul larg cu un sezon de petreceri. 

4) "Ţinutul Buzăului" a devenit gazda delegaţiei UNESCO, aflată în vizită la noi în aceste zile. Reprezentanţii geoparcurilor au vizitat Vulcanii Noroioşi, un loc care i-a fascinat nespus pe experţii internaţionali.

5) România va avea o hartă digitală a apelor minerale, iar ţara noastră va găzdui şi o platformă unde vor putea fi văzute izvoarele balneare. Proiectul a fost finanțat cu 100.000 de lei, iar pe site vor apărea peste 200 de izvoare cu apă minerală, cele mai multe nevalorificate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Observator de bine » Observator de bine, 11 noiembrie 2022. În Timiş se construieşte o fabrică unică în România