Antena Meniu Search
x

Video Observator de bine, 18 octombrie 2022. Fundaţia Bill şi Melinda Gates anunţă că a donat uriaşa sumă de 1,2 miliarde de dolari

Observator de bine, 18 octombrie 2022, prezentat de Oana Ormenişan.

Oana Ormenişan
de Oana Ormenişan

la 18.10.2022, 17:07

Oana Ormenişan
Oana Ormenişan

Observator de bine, știrile zilei de 18 octombrie

1) Angajaţii din România au de acum de mai multe drepturi, după ce Codul Muncii a fost modificat. Noua lege prevede că aceştia pot lipsi de la locul de muncă 10 zile în caz de urgenţă, iar funcţionarii publici au posibilitatea de a lucra şi în regim de telemuncă.

2) Sute de mii de români vor putea scăpa anual de birocraţie, în cazul incidentelor în trafic. Aplicaţia prin care şoferii pot completa online formularul de înţelegere amiabilă a fost lansată şi este disponibilă gratuit.

3) Dacia a atras atenţia la Salonul Auto de la Paris cu noul model, numit Manifesto. Compania a prezentat şi primul motor hybrid, care generează 140 de cai putere.

4) Banca Naţională a României a lansat o nouă monedă din argint, cu o valoare nominală de 10 lei. Tirajul este de 5.000 de exemplare, iar preţul de vânzare este de 480 de lei, fără TVA.

5) Fundaţia Bill şi Melinda Gates anunţă că a donat uriaşa sumă de 1,2 miliarde de dolari. Banii vor fi folosiţi pentru efortul de eradicare a poliomielitei la nivel mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Observator de bine » Observator de bine, 18 octombrie 2022. Fundaţia Bill şi Melinda Gates anunţă că a donat uriaşa sumă de 1,2 miliarde de dolari