Antena Meniu Search
x

Video Observator de bine, 20 octombrie. Testul Papanicolau ar putea depista şi mai multe tipuri de cancer

Observator de bine, 20 octombrie 2022, prezentat de Ioana Scărlătescu.

Ioana Scărlătescu
de Ioana Scărlătescu

la 20.10.2022, 16:04

Ioana Scărlătescu
Ioana Scărlătescu

Observator de bine, știrile zilei de 20 octombrie

1) Produsele tradiţionale româneşti cuceresc "Ţara Soarelui Răsare". Este vorba despre brânzeturile, vinurile şi ţuica noastră, care sunt din ce în ce mai câutate în magazinele cu specific românesc din Japonia.

2) Elevii care au obţinut nota maximă la examenele din acest an vor primi bani de la Guvern. Media 10 la Evaluarea Naţională va fi premiată cu 2.000 de lei, iar cea de la Bacalaureat, cu 5.000 de lei.

3) Unul dintre cei mai rari peşti din lume a fost descoperit într-un număr uriaş într-un râu din Munţii Făgăraş. Specialiştii îl consideră "o adevărată fosilă vie", având în vedere că a trăit pe vremea ultimilor dinozauri.

4) Un român din Anglia a câştigat un apartament de lux la o tombolă. Tânărul stătea de 11 ani în chirie şi încercase fără succes să obţină un credit ipotecar.

5) Testul Papanicolau ar putea depista şi mai multe tipuri de cancer, pe lângă cel de col uterin. Cercetătorii au reuşit să îl modifice astfel încât să îl detecteze pe cel mamar, uterin sau ovarian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Observator de bine » Observator de bine, 20 octombrie. Testul Papanicolau ar putea depista şi mai multe tipuri de cancer