Antena Meniu Search
x

Video Observator de bine, 4 octombrie 2023. O "perlă" ascunsă a Transilvaniei a fost salvată cu 4,6 milioane de euro

Observator de bine, 4 octombrie 2023, prezentat de Oana Ormenişan.

Oana Ormenişan
de Oana Ormenişan

la 04.10.2023, 14:50

Vezi și

Observator de bine, știrile zilei de 4 octombrie 2023

1) Trei cercetători din Franţa şi Ungaria au primit premiul Nobel pentru Fizică în acest an. Oamenii de ştiinţă au fost distinşi pentru descoperirea de noi instrumente de explorare a lumii electronilor.

2) Medalii de argint şi bronz pentru România la o competiţie internaţională de astronomie. Cei cinci elevi premiaţi vor merge acum în China şi se vor lupta pentru aur.

3) O "perlă" ascunsă a Transilvaniei a fost salvată cu 4,6 milioane de euro. Castelul Teleki din Gorneşti, aflat în paragină, a fost restaurat cu fonduri europene.

4) Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Ţara noastră se întoarce astfel la Olimpiadă cu acest sport după o pauză de 12 ani.

5) O femeie din Statele Unite a stabilit un nou record mondial la paraşutism. La 104 ani, Dorothy a sărit în tandem, alături de un instructor, de la 4.000 de metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Observator de bine » Observator de bine, 4 octombrie 2023. O "perlă" ascunsă a Transilvaniei a fost salvată cu 4,6 milioane de euro