Antena Meniu Search
x

Video Observator de bine, 5 iulie 2022. Elevii de 10 la BAC, premiaţi în mai multe judeţe

Observator de bine, 5 iulie 2022, prezentat de Ioana Scărlătescu.

Ioana Scărlătescu
de Ioana Scărlătescu

la 05.07.2022, 21:01

Ioana Scărlătescu
Ioana Scărlătescu

Observator de bine, știrile zilei de 5 iulie

1) Simona Halep s-a calificat în sferturi de finală la Wimbledon, după ce a spulberat-o în două seturi pe Paula Badosa, locul 4 mondial. Miercuri, românca se va duela cu americanca Amanda Anisimova pentru un loc în careul de aşi.

2) Elevii români care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat vor fi premiaţi în mai multe oraşe. Cea mai mare sumă o vor primi cei din Târgu-Jiu: 10.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut nota maximă.

3) Jandarmii montani din Hunedoara au salvat un pui de urs rănit, de pe marginea unei şosele. După ce a primit îngrijiri medicale, exemplarul a fost predat grădinii zoologice, unde se va putea recupera complet.

4) O nouă specie de nufăr gigant a fost identificată în Grădinile Botanice Regale din Marea Britanie. Specialiştii au precizat că este prima floare de acest gen descoperită de la mijlocul secolului al XIX-lea încoace.

5) Celebra cântăreaţă Adele a susţinut primul concert cu public după o pauză de cinci ani. 65.000 de oameni au venit să o vadă pe Hyde Park din Londra şi au fredonat alături de ea cele mai cunoscute piese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Observator de bine » Observator de bine, 5 iulie 2022. Elevii de 10 la BAC, premiaţi în mai multe judeţe