Meniu
Search
x

Video Observator de bine, 5 septembrie 2022. România, primul loc la Campionatul European de Canotaj sub 23 de ani

Observator de bine, 5 septembrie 2022, prezentat de Oana Ormenişan.

De Oana Ormenişan la 05.09.2022, 17:44

Observator de bine, știrile zilei de 5 septembrie

1) România a terminat pe primul în clasamentul naţiunilor, la Campionatul European de Canotaj sub 23 de ani. Ţara noastră a obţinut în total 9 medalii: 5 de aur şi 4 de argint.

2) Mii de oameni au alergat la maratonul din Cluj pentru a susţine elevii fără posibilităţi financiare. Printre ei s-a numărat şi un concurent în vârstă de 73 de ani.

3) Un român de la Cambridge a făcut o descoperire care ar putea revoluţiona industria transportului nepoluant. Tânărul a inventat frunze artificiale care pot produce combustibil din apă şi lumină solară.

4) Pasajul Unirii a fost redeschis circulației chiar înainte de începerea noului an școlar. Lucrările de modernizare au costat 12 milioane de euro şi l-au transformat în cel mai sigur tunel rutier din ţară.

5) Barack Obama a câștigat un premiu Emmy pentru un documentar făcut în colaborare cu Netflix. Fostul preşedinte american a concurat la categoria „Cel mai bun narator” şi l-a învins pe celebrul David Attenborough.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Observator de bine » Observator de bine, 5 septembrie 2022. România, primul loc la Campionatul European de Canotaj sub 23 de ani