Antena Meniu Search
x
Theodora Massini
Theodora Massini

(Romanii erau mai pretențioși: voiau și circ și pâine. Românii sunt mai modești: n-au paine dar se mulțumesc cu circul.)

Doamne-Dumnezeule! De 3 ori am repetat asta, la semafor, de dimineață, și aș fi continuat dacă nu se făcea verde și dacă nu m-aș fi spurcat instant, în gând, cu niscai vorbe necurate, când un idiot mi-a tăiat fața... Eram, adicătelea, ca omu’ în mașina proprie, o Dacie la care încă plătesc ratele, când mi-a străfulgerat ziua știrea de la radio. Și de atunci, îmi tot tună și fulgeră.

Ai noștri specialiști în ale comunicării și promovării vaccinului dau leapșa vedetelor- specialiste în ale... vedetelor. Totul online, în trend cu vremurile. “Ce conține pentru voi vaccinul” este întrebarea la care sunt invitați să răspundă... în fine, niște oameni faini, profesioniști dealtfel în ceea ce fac ei. Ăăă... nu-nu. Nu în medicină. Să-mi fie cu iertare dar eu, ne-specialistă fiind în toate cele de mai sus, întreb și eu: “Who the f**k cares?”

Cui adică ar trebui să-i pese ce cred vedetele despre vaccin? Cine ar trebui să fie impresionat de asta? Să rezoneze? Sau, s-o spunem p-aia dreaptă, să se vaccineze pentru că așa îi sfătuiește prezentatorul, artistul sau influencerul x? Dacă vă numărați, ca și mine, printre oamenii obișnuiți, adică cei ai muncii, cu vieți banale de trezit devreme, fugit la muncă, alergat la cumpărături, platit de taxe și facturi, gâfâit până la școala copilului și înapoi, nu mai dezvolt, știți voi ce zic, dacă sunteți așadar asemenea mie, vajnici și merituoși reprezentanți ai societății, ce tropăie cuminți în pătrățelul lor, și totuși se învârt inexplicabil în cerc, sigur ați remarcat în ultima vreme noua campanie de vaccinare. Mă rog, campania e veche dar abordarea e nouă. Inițial, a fost despre frică. Frica de boală, moarte, cifre, bilanțuri. Teama pentru cei dragi. Apoi a fost despre avantaje. Beneficii. Libertăți versus restricții prelungite. Iar acum e despre emoție. Emoția pe care cam doar artiștii și, în general, vedetele o pot naște. Ținta? Românul, care s-a născut poet, va rupe ușile centrelor de vaccinare pentru că Artistul i-a spus: “ Eu m-am vaccinat. Fă-o și tu...” Serios? 

Panem et circenses. Cam asta ar fi expresia:

“În Roma antică, atât pâinea, cât și circul, ERAU PLĂTITE DE CĂTRE CEI BOGAȚI, respectiv de către împărat și camarila lui.”, zice Google. Eu nu știu dacă și cine plătește pentru această fază artistică a campaniei dar sincer sper că e doar pe emoție, nu pe bani. Căci dacă statul o plătește, o plătesc și eu. Și vorba ceea- și... emoționați și cu banii luați, pare un circ prea mare, cel puțin pe stomacul gol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Opinii » Romani versus români